Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så kommer matchtröjorna att förändras

Nu får både allsvenskan och superettan ett ansiktslyft. Något som gör att samtliga matchtröjor för lagen i de två högsta serierna kommer att förändras.
– Vi har inspirerats av både klubbar och andra ligor i framkant, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Den nuvarande logotypen för allsvenskan och superettan började att användas för elva år sedan. Men nu är det dags för en förändring.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Logotypen för båda serierna görs om.

LÄS MER: Gais-talangerna som knackar på dörren till A-laget

Något som gör att emblemet på ena armen kommer att se annorlunda ut.

LÄS MER: Talangen lämnar Häcken efter tolv år – besviken på klubben

Tanken är att den nya designen ska vara bättre anpassad och smälta in med respektive klubbs färger på ett bättre sätt. Enligt svensk elitfotboll är tanken att "hylla banden mellan supporter, klubb och liga".

– Vi fick i uppdrag av klubbarna att titta på en lösning som skulle vara attraktiv för alla parter och vi har ägnat en stor del av året att komma fram till den här lösningen. Genom processen har vi inspirerats av både klubbar och andra ligor i framkant, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll i en kommentar.

LÄS MER: Sakor ut – Barny in: "Siffrorna visar tydligt hur det kommer påverka"

Ligasymbolerna kommer att anpassas efter respektive lags färger på ärmarna.

– Vi har saknat en lösning där vår ligaidentitet i större utsträckning kan integreras med klubbarnas identitet. Ett system där lagen, ligan och supportrarna kunde närma sig varandra under en gemensam identitet. Det känns kanon att kunna presentera att vår ligalogga kommer vara i klubbarnas färger när de sitter på armen på matchtröjorna säger Carl-Henric Stjerna, Varumärkesansvarig på Svensk Elitfotboll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.