Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

"Så jäkla gött att det äntligen händer"

Hon har skördat stora framgångar både nationellt och internationellt på amatörnivå. Nu får Cornelia Holm chansen att göra proffsdebut i MMA-världen. – Jag ska visa att det är där jag hör hemma, säger hon.

Tre SM-guld, två EM-guld och ett VM-guld. Cornelia Holm har presterat på absolut toppnivå som amatör i MMA-världen. Den 14 oktober tar hon nästa kliv i karriären. Då får 29-åringen, som är uppväxt i Värnamo men som sedan flera år tillbaka bor i Göteborg, chansen att gå sin första proffsmatch någonsin inom sporten hon började utöva för drygt fyra år sedan.

 – Det känns skitbra. Jag har gått och väntat på den här debuten länge nu. Det har varit någon match på gång innan som inte har blivit av, så det har varit en lång väntan. Det känns så jäkla gött att det äntligen händer, som jag har längtat, jag är så taggad, säger Cornelia Holm när GP får en pratstund med det nyblivna MMA-proffset. 

Hon fortsätter: 

– Jag åt mitt sista mål kolhydrater och salt nyss, det är invägning om en vecka, men än så länge känns det riktigt bra, haha. 

Och nu när hon väl får chansen att bli en del av eliten – tänker hon ta tillvara på möjligheten. 

– Jag känner mig jäkligt redo för det. Jag ska visa att jag hör hemma bland de allra bästa i världen. Det kommer väl ta ett tag innan jag kommer kunna visa det, men jag känner att jag är på den nivån för att stanna och det ska bli skitkul att kunna få ta första steget mot toppen nu. 

Har du någon gång varit orolig för att du aldrig skulle få chansen att gå en proffsmatch?

– Jag har inte tappat tron, men jag har blivit lite otålig, även om jag har vetat att det skulle bli match förr eller senare. Jag är sådan som person, jag vill att det ska hända nu liksom. 

Och det är i Wales som hon kommer få gå sin första historiska match – mot en motståndare hon inte vet särskilt mycket om. 

– Det går inte att hitta henne på internet, hon finns ingenstans haha. Det enda jag vet är typ att hon heter Diana Felipe, kommer från Portugal och att hon har gått en proffsmatch innan, som hon har vunnit...

Låter som att det kan bli svårt att lista ut några taktiska drag på förhand...

– Haha, det blir väldigt svårt. Men så har det varit ganska ofta i amatörvärlden, man har inte vetat mycket alls utan fått köra på sin grej. Och det kan ju vara lite skönt också, annars blir det lätt att man målar upp en bild för hur någon är. Man tänker att "Hon är säkert bra på det, eller hon är säkert på det där sättet". Då är det nästan lika bra att inte ha någon aning. Jag vill köra min grej. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.