Så är läget i ditt lag inför omstarten

Malmö FF leder redan allsvenskan – men har ändå investerat rekorddyrt i sommar. I andra änden av tabellen ska tre nya huvudtränare rädda de tre bottenlagen kvar i serien. Här är läget i just ditt allsvenska lag inför omstarten.

ANNONS
|

Malmö och Norrköping toppar tabellen och har imponerat stort inledningsvis. Med MFF:s nyförvärv Kingsley Sarfo och Johan Dahlin nyligen presenterade ska mycket till för att något lag ska kunna utmana skåningarna om guldet.

Där bakom har Östersund och Sirius överraskat positivt. Sirius har ersatt Sarfo med 21-åringen Elias Andersson – frågan är om han kan få nykomlingen att lyfta än mer?

Längst ner i tabellen sliter nykomlingarna Halmstad och AFC Eskilstuna sig blodiga för att med näbbar och klor hänga kvar. EngelsmannenMichael Jolley, senast ansvarig för Burnleys U23-lag, har nu fått ansvaret för att rädda kvar Eskilstuna.

I bildspelet ovan sammanfattas läget i alla allsvenska klubbar.

ANNONS

Hetaste övergångarna i sommar

Det svenska övergångsfönstret öppnar först den 15 juli och det är inte förrän då nyförvärv kan bli spelklara, men redan har flera klubbar värvat stora namn.

Här är fem av de största övergångarna som skett under det allsvenska uppehållet:

1. Kingsley Sarfo, från Sirius till Malmö FF.

Aldrig tidigare ska en affär mellan två allsvenska klubbar ha blivit så dyr, enligt uppgifter till Aftonbladet.

2. Samuel Holmén, från Istanbul BB till Elfsborg.

Bröt kontraktet i förtid med sin turkiska klubb för att vända hem till Borås och styra upp innermittfältet i Elfsborg.

3. Elias Andersson, från Varberg till Sirius.

Sirius tappade en av allsvenskans bästa mittfältare och ersatte direkt – med en av superettans bästa.

4. Mads Fenger, från Randers FC till Hammarby.

Skrev på redan i februari, men det är först nu i sommar som Randers lagkapten och mittbacksstjärna ansluter till Hammarby. Har med sig en drös fina vitsord från dansk fotboll.

5. Johan Dahlin, från FC Midtjylland till Malmö FF.

Guldmålvakten från 2010 och 2013 vänder tillbaka till Malmö FF efter proffsår i Turkiet och Danmark. Betyder det att 36-årige Johan Wiland flyttar?

ANNONS