Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehofs Stefan Albrechtson sjuk i covid-19

Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson har smittats av corona-viruset och är nu isolerad i hemmet.
– I går var det den första feberfria dagen, så jag hoppas att det vänder nu, säger han.

Stefan ”Abbe” Albrechtson är en välkänd handbollsprofil och storklubben Sävehofs starke man sedan många år. Men i skrivande stund håller han sig undan både kollegor och vänner – han är sjuk i covid -19.

Det var i början av förra veckan som han insjuknade, först med mycket lindriga symptom.

– Jag mådde bra de första två, tre dagarna, då kände jag inte så mycket. Men sedan hade jag feber i en vecka, mellan 38,5 och 39,5 grader. I går var det den första feberfria dagen, så jag hoppas att det vänder nu. Men man vet ju aldrig riktigt.

Det var förra fredagen som han testades för corona genom topsning, och på söndagen kom det definitiva beskedet. Vi det laget hade Albrechtson redan stängt in sig i hemmet.

– Ja, jag kände på mig att det var ohållbart att fortsätta vara ute. Jag har haft människor i min närhet som har haft det och när det började komma feber så kände jag att det antingen är en influensa man åkt på, eller så är det corona.

Vad har du haft för symptom?

– Hostan kom först i dag, annars har jag haft väldigt dålig aptit och gått ner sju, åtta kilo. Men i övrigt är det bara febern, och trötthet. Jag har sovit i tiotimmarspass, säger Stefan Albrechtson.

Och nu är du helt isolerad i hemmet?

– Ja, jag har inte varit utanför huset och ingen har varit här. Det gäller bara att hålla sig så ensam som möjligt. Det är segt, men man får vara glad ändå. Det finns ju skräckexempel på hur illa det kan gå, så man har ju varit orolig över vart det skulle ta vägen.

Albrechtson säger att han upplever sig vara på väg att bli frisk, men konstaterar också att sjukdomen är svårtolkad, och att det funnits fall där människor plötsligt blivit mycket sämre igen.

”Förskräckliga historier”

– Ja, man vill inte ta ut något i förskott eller förivra sig. Det gäller att hålla pulsen på lagom nivå. Det är ju många som inte ens märkt att de har haft det. Det har varit allt från förskräckliga historier till lite förkylning. Det pendlar däremellan.

Enligt folkhälsomyndigheten har antalet fall minskat den senaste tiden, men man påminner också om att det fortfarande är viktigt att ta rekommendationerna på allvar, inte minst om man tillhör en riskgrupp. Stefan Albrechtson säger sig dock inte lida av några underliggande sjukdomar som skulle kunna förvärra läget.

– Nej, inget sånt vad jag vet. Och jag klarar ju åldersstrecket också, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.