Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofs William Bogojevic avgjorde matchen mot Tatran. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Sävehofs William Bogojevic avgjorde matchen mot Tatran. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Sävehof vann jämn rysare i Champions League

Champions League-mötet mellan Sävehof och Tatran Presov blev en rysare. Det var helt jämnt ända in på slutminuterna – där det blev lite förvirrat: Skulle man gå för seger eller oavgjort?
– Men vi sa att "vi går fan för att vinna", säger matchhjälten William Bogojevic, som gjorde avgörande 30–29.

Sävehof tog ett viktigt kliv mot slutspelet i Champions League under lördagskvällen när de besegrade slovakiska Tatran Presov. Men någon solklar vinst var det inte.

Jonathan Edvardsson inledde målskyttet för svenskarna, men därefter svängde matchen fram och tillbaka i en rasande fart.

– Det var svängigt i hela matchen. Vi var lite slarviga i början, samtidigt som vi missade att dra ifrån när vi hade chansen i andra, säger Sävehofs William Bogojevic.

I halvtid stod det lika. Tätt följdes lagen åt och inget av dem lyckades skapa en ledning större än två poäng innan det kvitterades och ibland även vände.

– De är ett bra lag som gör det jobbigt för oss, samtidigt som vi har lite skador och så vidare. Men de som kommer in det jättebra, säger William Bogojevic.

Förvirring mot slutet

Det var också bra nära att Sävehof "bara" fick med sig ännu ett kryss efter den oavgjorda matchen mot Hallby senast.

Inne på slutminuterna kom också rapporter om att konkurrenten om andraplatsen i gruppen – portugisiska Sporting – höll på att förlora.

Skulle man gå för en taktisk poäng, och säkra ned ett oavgjort resultat?

– Vi snackade lite i timeouten om att gå för lika, eftersom de såg ut att förlora. Men vi sa att "vi går fan för att vinna", det fanns inget annat än seger, säger William Bogojevic.

"Ska bli fantastiskt roligt att åka dit"

Sagt och gjort – Bogojevic själv stod för segerstruten till 30–29 – vilket innebar tolfte (!) målet för dagen för 22-åringen.

Tur var väl det, med tanke på att Sporting dessutom hämtade igen till ett oavgjort resultat i sin match mot gruppettan Bidasoa.

Gruppspelet i Champions League avslutas mot just Sporting i Portugal nästa helg. Lagen ligger på samma poäng (12) – men tack vare Sävehofs seger i lagens första möte (29–24) räcker det med ett oavgjort resultat för att Partillelaget ska gå vidare.

– Det ska bli fantastiskt roligt att åka dit och spela. En väldigt svår, men samtidigt väldigt rolig match att spela, säger segerdirigenten Bogojevic.