Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Sävehof till semi: "Det här hur stort som helst"

Dramat är över. RIK:s säsong är slut efter förlusten med 25-23 medan semifinal väntar för Sävehof – derby mot Alingsås. Sävehofs vändning är tillsammans med Ystads historisk – aldrig tidigare har lag som avslutat borta lyckats vända ett 2-0 underläge i matcher under ett slutspel.

Men vände var precis vad Partillelaget gjorde genom att vinna fredagens nagelbitare.

Totalt 3-2 i matcher Nu väntar Alingsås.

Därmed kommer ett västsvenskt lag att spela final i Malmö den 27 maj.

Historiskt är det hemmalaget som med stor marginal vunnit matcherna i slutspelet genom tiderna - vilket gör Sävehofs insats än mer imponerande.

Glädjen var förstås oerhört stor hos gulsvart efter hjältesegern. Spelarna dansade på plan och supportrarna jublade.

-Det här hur stort som helst, nästan så att jag inte tagit in det, förklarade Sävehofs Jonathan Edvardsson, en mycket glad 20. åring som spelat kraftfullt under kvartsfinalerna.

I första var han som en furie och stänkte in fem mål.

-Jag tycker även att vi stod bra bakåt Per i målet var grymt bra.

Per med efternamnet Sandström.

Eller Sanslös kanske man ska säga med tanke på räddningarna?

-Det började lite trögt, men sedan kom flytet, säger Sandström som hade lite hjälp av målramen, men som också knep en straff från Tobias Johansson.

-Det gör ganska mycket, man kommer gång, och ta för sig mer.

Hur firar du?

- Jag försöker ha det lite gott under fredagskvällen, på lördagen har jag massor att göra, säger Sandström som ladda inför en ny match om en dryg vecka.

Lika glatt som det var i Sävehof, lika tungt var det för RIK. Första semin på tio år var ju så nära. Man hade avgörandet i egna händer - och det försvann.

-Just nu är det oerhört jobbig. En käftsmäll säger stjärnan Linus Arnesson som nu lämnar klubben för proffsspel i Tyskland.

Vinna  eller försvinna  slutspel  eller semester var just förutsättningarna som inramade det femte och avgörande kvartsfinalderbyt mellan Redbergslid och Sävehof i den fullsatta Lisbergshallen

RIK inledde kvartsfinalserien med två segrar – Sävehof reducerade genom en makalös vändning och vann sedan följande kamp med åtta bollar.

Lika i matcher alltså och mycket mer raffel inför kampen kunde det knappast bli - trycket från supportrarna inför avgörandet var stort.

Det märktes också att mycket stod på spel.  Det var kamp och nerv i varje moment , tufft  och tätt i närkamperna. Spelet var oerhört jämnt matchen igenom med små marginaler.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.