Sävehofs Hanna Örtorp måljublar i mötet med Skövde.
Sävehofs Hanna Örtorp måljublar i mötet med Skövde. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof segrade – trots enorma måltorkan

Sävehof såg ut att segla i från till en storseger – men en rejäl måltorka i andra halvlek höll på att sänka hemmalaget mot Skövde.
– Det är klart det är frustrerande där och då, säger Sävehofs Nina Dano.

ANNONS
|

Temat "korta processer" såg ut att fortsätta i Partille Arena under onsdagskvällen. Efter att Hallby komfortabelt städats undan på herrsidan såg damerna ut att göra samma sak med Skövde i SHE.

3–0 blev till 11–4 och så småningom 15–9 i paus. Skövde, som var två poäng från slutspel i våras, hade inte mycket att sätta emot.

Efter att interna skyttedrottningen Ida Lagerbon utökat till 19–10 sex minuter in i andra blev det däremot skakigt.

Rejält skakigt.

Skövde-keepern storspelade

Då följde nämligen en 14.02 minuter lång måltorka för hemmalaget – inte minst till följd av Hanna Edvardssons storspel i Skövde-kassen.

ANNONS

– Det är klart det är frustrerande där och då. Särskilt när jag själv blir bortblåst för grejer som jag aldrig blivit bortblåst på förut ... Samtidigt kan saker och ting bli bättre från vår sida, konstaterar Sävehofs Nina Dano efter matchen.

– Vi får inte gå ner i nivå bakåt på det sättet som vi gör där. Samtidigt kommer vi ju ändå till fina lägen, så det ligger lite på oss själva. Det är ju vi som ska föra matchen, fortsätter hon.

Under måltorkan kunde Skövde hämta upp till 19–16 innan Ellenor Nilsson Åström till slut kunde kliva fram och näta på nytt för Sävehof.

Men nu var Skövde tillbaka, och de skulle kriga in på slutsignal.

21–19 blev 22–19 och 22–20 inför slutminuterna. Men Sävehofs målbuffert från första halvlek gjorde att laget till slut kunde hålla undan och vinna med 24–21.

"Bara att våga ta för sig"

Seger, trots allt – och Hanna Örtorp presenterade sig på allvar i målkolumnen för den här säsongen – med sex mål.

– Det kändes bra! Jag fick mycket bra bollar att jobba med och då är det kul med handboll. Sedan jobbar jag med min utveckling varje dag, och jag tycker fortfarande att jag har lång väg kvar, säger vänstersexan.

ANNONS

Inför kvällens möte hade hon gjort två mål på två matcher. Nu slog hon till med fyra redan innan paus – och fyllde på med ytterligare två kassar i andra halvlek.

– Nu när det blir mer speltid så är det bara att våga ta för sig och visa att man tagit steg, konstaterar Örtorp.

"Lärt mig jättemycket av henne"

Tillsammans med Trine Mortensen ska hon försöka fylla tomrummet efter Olivia Mellegård på vänsterkanten denna säsong. Inget som görs på beställning, såklart.

– Hon har ju haft en stor roll i laget länge, och jag har lärt mig jättemycket av henne. Det har varit enormt lärorikt att ha henne bredvid, säger Hanna Örtorp.

Sävehof, som tillsammans med Skövde smygstartade tredje omgången av SHE-spelet, klev i och med segern upp i toppen av den unga tabellen.

ANNONS