Sävehof hade annat i tankarna

ANNONS
|

- Det är klart att tjejerna har tankarna på helgen. Det är ju det största som har hänt oss, säger Sävehofs tränare Björn Blomqvist och syftar förstås på det stundande Champions League-kvalets sista omgång.

Uppgiften såg på förhand ganska behaglig ut. Kungälv har ännu inte tagit några poäng i årets elitserie och regerande mästarna Sävehof har sett ut som... ja, just mästare.

Inledningsvis var det heller ingen diskussion om vilket av lagen som hade erfarenhet av internationellt försvarsspel. Hemmalaget hade bara fått in 8 bollar när första halvlek summerades och försvarsspelarna Jennifer Kasman och Johanna Ahlm var stundtals obevekliga.

- Det var det bästa halvleken försvarsmässigt i år. Vi visar att vi är på rätt spår, säger Blomqvist.

ANNONS

En kombination av att Sävehof gick runt på mycket folk och att hemmalaget visade härlig laganda i matchens slutskede gjorde att Kungälv så sakteliga knappade in. Kungälvs niometersspelare Anna Dahlin och Therese Paues tog ett stort ansvar och stod för mer än hälften av lagets mål.

När domaren satte pipan till munnen visade tavlan blygsamma 2224, vilket kändes som en halv fjäder i hatten för nykomlingarna Kungälv som har idel storförluster mot Sävehof från försäsongen.

- Vi gör vår bästa match för säsongen och visar att vår målsättning att ta en slutspelsplats kanske inte är så orealistisk i alla fall, säger en inte alltför besviken Kungälvstränare i Magnus Ferdinandsson.

Segern kändes dock inte särskilt hotad och att Sävehof har klasspelare på i stort sett varje position visades upp med jämna mellanrum. Initiativrike vänsternian Karin Isaksson, som kom från Önnered inför säsongen, bidrog i hög grad till målfabrikationen.

- Det kändes kontrollerat men vi måste bli mer konsekventa och förvalta våra målchanser, säger Björn Blomqvist som dock inte är sen att hylla dagens motstånd.

- De gör det bra och spelar en trevlig handboll.

Om matchen var en rättvis värdemätare på det som komma skall återstår att se. I morgon bär det av till Grekland och på fredag spelas första matchen mot HC Motor Zaporozhye från Ukraina.

ANNONS

ANNONS