Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Säsongen över – PH knäskadad

Maria Pietilä Holmner föll svårt under träning i går. I dag kom läkarnas dom. Främre korsbandet i vänster knä är av och säsongen är över.

Den svenska alpina stjärnan Maria Pietilä Holmner, 25, fick ett kast på skidorna under storslalomträning i österrikiska Hinterriet. Hon kraschade svårt och fördes till sjukhus i Innsbruck för undersökning av knät.

I dag fick hon beskedet att främre korsbandet i vänster knä är av och säsongen är därmed över.

– Den här säsongen är körd men jag kände direkt att jag ska komma tillbaka, starkare än någonsin, säger Pietilä Holmneri ett pressmeddelande.

Under onsdagen flygs Maria Pietilä Holmner hem till Umeå där hon ska undersökas vidare av det alpina landslagets läkare Per Liljeholm.

Sedan väntar en operation av knät. Redan nu står det klart att det inte blir några fler tävlingar den här säsongen.

– Det är jättetråkigt och känns surt så klart. Jag hade börjat säsongen så pass bra och nu efter nyår med hälften av tävlingarna kvar kändes det lite som en nystart. Men det är bara att konstatera att nu är det så här. Jag ska försöka se det positiva och kämpa på. Redan nu känner jag att det här livet är det roligaste som finns och att jag verkligen vill tillbaka.

Om själva olyckan säger PH så här:

– Vi hade superfina förhållanden och det enda jag upplevde var att jag kom lite bak och blev sen och det klickade till i knät. Jag minns inte kraschen för jag var så fokuserad på knät och förstod på en gång att det var kört. Direkt jag ställde mig upp kunde jag inte stödja på benet, säger hon.

PH är dock fast besluten om att ta sig tillbaka – starkare än någonsin.

- Det här är den första korsbandsskadan för mig men det är många i alpina världscupen som haft samma problem och kommit tillbaka. Titta exempelvis på Jessica Lindell Vikarby som dragit korsbandet två gånger och är tillbaka starkare än någonsin i dag. Att veta det gör att jag känner mig extra motiverad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.