Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: NICKLAS ELMRIN
Arkivbild. Bild: NICKLAS ELMRIN

Säsongen över för Högsbo – efter sanslöst drama

Högsbo var nära att bjuda på en makalös vändning – men var en poäng kort i den tredje SM-semifinalen.
Måstematchen slutade 79–78 till Alvik och göteborgarnas säsong över.
– Ge upp var inte ett alternativ. Vi skulle spela med hjärta oavsett, säger Alexis Hyder till SVT efter matchen.

Med två inledande förluster i semifinalserien mot Alvik var Högsbo basket tvunget att vinna för att säsongen skulle kunna leva vidare för göteborgarna.

Hoppet om att vända serien och lyckas knipa en finalplats såg dock ut att ha slocknat halvvägs in i matchen. De båda lagen hade jämna steg med varandra och tidigt i den andra perioden var ställningen 22–22.

Då inleddes Alviks ryck i matchen när Elin Ljunggren prickade två raka trepoängare - samtidigt som Högsbos offensiv började hacka allt mer.

Låg under stort med en period kvar

I halvlek låg Högsbo under med 42–30, ingen omöjlig ledning – om man bara fått fart på spelet i andra halvlek.

Det gjorde man inte och med en period kvar låg man under med 25 poäng.

Men matchen var inte över. Inte på långa vägar.

– Ge upp var inte ett alternativ, det var något vi la mycket tyngd på. Vi skulle spela med hjärta oavsett. Jag hade varit väldigt besviken om laget hade varit okej med att förlora med 25 eller 30 poäng, säger Alexis Hyder till SVT.

Högsbo bjöd verkligen upp till match under den avslutande perioden. Göteborgslaget, anfört av just Hyder som gjorde totalt 30 poäng, åt sig sakta men säkert in i matchen.

Högsbo nära sen kvittering

Med tio sekunder kvar att spela hade Cassandra Nofuente chansen att kvittera med en tvåpoängare, men missade korgen. Alvik satte därefter ett frikast och utökade ledningen. Därmed skulle Högsbo behöva sätta en trepoängare för att kvittera – men man lyckades bara sätta en tvåa.

Matchen slutade 79-78 till Alvik som därmed vann semifinalserien mot Högsbo med tre raka matcher.

– Varje match var vi nära att vinna, vi måste bara stänga matcherna. Vi jobbade riktigt hårt som ett lag i år. Jag är väldigt stolt över laget, vi låg under i fjärde perioden och kom tillbaka. Jag är glad över att vi inte gav upp, det var väldigt imponerande, säger Alexis Hyder till SVT.

Om den starka upphämtningen säger hon:

– Vi blev lite nedslagna och vi behövde något för att motivera oss. Vi fick en gnista, vi fick några stopp, kom inom tio poäng och gjorde match av det. Jag är stolt över att laget inte gav upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.