Sällsynt hemmaförlust för Frölunda

|

Frölunda är elitseriens bästa hemmalag. Mot Färjestad kom dock höstens andra nollpoängare i Scandinavium. Gästerna vann med 4-1.

Joel Lundqvist gjorde comeback drygt tre veckor efter att ha drabbats av en käkfraktur. Frölundas kapten spelade med ett specialskydd och startade bra men mattades.

Länge var försvar bästa anfall. Det lag som öste på framåt fick ingen utdelning, medan det som var tillbakatryckt stack upp och gjorde mål.

Så var det i första perioden. Frölunda ledde skottstatistiken med 9-1 när Anton Grundel pangade in 1-0 för Färjestad.

I andra perioden var det likadant - fast tvärtom. Nu var det Färjestad som grep tag i spelet. Värmlänningarna vann skotten med 16-8. Frölunda hade svårt att ta sig ur egen zon, men det var hemmalaget som gjorde periodens enda mål.

Pierre Johnsson, den defensive backen som värvades från Luleå, skickade in en lös puck som gick mellan benen på en skymd Fredrik Petterson-Wentzel.

I tredje perioden fortsatte Färjestad att vara det mest konstruktiva laget. Rickard Wallin skickade in 2-1 i powerplay - och gjorde därmed mål för tredje matchen i rad efter höstens 16 matcher långa måltorka.

Per Åslund kontrade in 3-1 och föste in 4-1 i tomt mål.

Färjestad har vunnit säsongens alla tre möten med Frölunda.