Stina Nilsson har tävlat färdigt i världscupen för den här säsongen. Arkivbild.
Stina Nilsson har tävlat färdigt i världscupen för den här säsongen. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Säsongen över för Stina Nilsson

Stina Nilsson har inte tävlat sedan årsskiftet. Nu meddelar den skadedrabbade skidstjärnan att säsongen är över.
– Jag känner att det inte finns något att stressa för, säger Nilsson till SVT.

ANNONS

Stina Nilsson har varit tungt skadebelastad under säsongen och dragits med en stressfraktur i ett revben.

Nu bekräftar hon för SVT att skidsäsongen är över för hennes del.

– Allt går som det ska i rehabiliteringen men jag behöver ge er det tråkiga beskedet att jag inte kommer att tävla mer i världscupen i år, säger 26-åringen.

Senast Nilsson tävlade var i Tour de Ski i schweiziska Lenzerheide där hon den 28 december tvingades bryta touren redan efter den första av sju etapper.

Redan på försäsongen i somras fick hon en spricka på revbenet, något som störde hennes förberedelser och hängde med när världscupen drog igång.

ANNONS

Nilsson förklarar att hon inte har någon lust att stressa fram en comeback, trots att nya Ski Tour 2020 – som startar i helgen – och fem världscuptävlingar återstår den här säsongen.

– Jag känner att det inte finns något att stressa för. Jag använder inte stavar ännu i träning och jag vill inte riskera nästa säsong, säger hon till SVT.

Stina Nilsson

Ålder: 26 år.

Bor: Östersund. Uppvuxen i Malung.

Klubb: IFK Mora.

Meriter: OS: 1 guld (sprint, 2018), 2 silver (sprintstafett och stafett, 2018), 2 brons (30 km, 2018, sprintstafett, 2014). VM: 2 guld (stafett och sprintstafett, 2019), 5 silver (sprint, 2019, stafett 2017, stafett, sprint och sprintstafett, 2015). 26 världscupsegrar, totalsegrare i sprintcupen 2019.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS