Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rytting Kaneryd: "Det har gått sjukt snabbt"

Nervösare än vanligt men mest exalterad och förväntansfull.
– Det är en annan känsla än jag har känt tidigare men jag längtar tills det drar i gång, säger Johanna Rytting Kaneryd till Fotbollskanalen inför flytten till Chelsea.

Den 10 september spelas säsongens inledande matcher i engelska Womens Super League. En av de mest uppmärksammade nykomlingarna är den svenska forwardsstjärnan Johanna Rytting Kaneryd. För första gången berättar hon nu själv i i en intervju med Fotbollskanalen om varför valet föll på Chelsea, trots att hon hade flera bud från andra toppligor.

– Ända sedan jag fick reda på intresset från Chelsea har det varit ett lag jag prioriterat högt, säger hon till Fotbollskanalen.

– Jag tycker att det är ett av de bästa lagen ute i Europa som har en ambition att vinna. Och jag vill gå till en toppklubb som tillhör eliten och spela med de bästa spelarna. Jag tror att det är rätt steg för mig.

Flera klubbar hade visat intresse för Häckenstjärnan redan innan EM drog i gång. När mästerskapet väl var över efter det svenska uttåget i semifinalen gick det fort.

– Det har gått sjukt snabbt. Jag har vetat att Chelsea har varit intresserade, men jag var inställd på att jag kanske skulle behöva vara kvar i Sverige året ut. Men efter EM förstod jag att det var på riktigt, säger hon i intervjun.

Får Emma Hayes som tränare

Kontraktet med Chelsea är skrivet över säsongen 2025 och hon hoppas mycket på framtiden i klubben och att hon kommer till en passande omgivning och coachingteamet med huvudtränaren Emma Hayes.

– Hon har varit tydlig med hur hon ser mig som fotbollsspelare och det är så jag ser mig själv. En kreativ spelare som utgår från högerkanten och gör min grej som jag är bra på.

Att det finns andra svenskor, Zecira Musovic och Magdalena Eriksson, i klubben har underlättat beslutet och betyder mycket för tryggheten i den nya miljön tycker Rytting Kaneryd.

Flytten till Chelsea går redan i veckan. Därefter väntar försäsongsläger i USA innan ligaspelet inleds med ett hemmamöte mot West Ham den 11 september.

LÄS OCKSÅ: Johanna Rytting Kaneryd klar för Chelsea

LÄS OCKSÅ: Uppgifter till GP: Johanna Rytting Kaneryd har sagt hejdå

LÄS OCKSÅ: BK Häckens Johanna Rytting Kaneryd om livet i EM-bubblan