Ryssland vann VM-semifinalen i bandy mot Finland med 6–2 i Vänersborg. Här räddar dock Finlands målvakt Kimmo Kyllönen när Almaz Mirgazov kommit fri.

Ryssland knäckte Finland efter paus

Finland höll emot i en halvlek. Sedan tog Ryssland kommandot och vann VM-semifinalen i Vänersborg med 6–2.

|

Segern var Rysslands 15:e raka i VM-möten med Finland, och betydde också att Ryssland gick till VM-final i bandy för 15:e året i rad.

Markus Kumpuoja, som spelar för Sirius i elitserien, sköt välplacerat 1–0 för Finland i åttonde minuten. Ryssland vände till 2–1 efter mål av Jevgenij Dergajev och Maksim Vasilenko. Men i 37:e minuten slog Jimi Heinonen in 2–2 för Finland, fint frispelad av Tuomas Määttä.

Efter paus gick dock Ryssland snabbt till 4–2. Almaz Mirgazov petade in en retur efter hörnslag. Maksim Isjkeldin sköt bra från distans.

- Vi spelade dåligt i 15 minuter i början av andra halvlek. Det avgör matchen, säger Markus Kumpuoja.

Rysslands förbundskapten Michail Jurijev talade om att Ryssland ändrade sitt anfallsspel lite efter paus.