Nikita Gusev gjorde två mål i Ryssland 5–3-seger i bronsmatchen mot Finland.

Ryskt VM-brons efter målfest

|

Tre ryska mål på drygt sex minuter. Efter det trodde nog många att Ryssland hade avgjort bronsmatchen mot Finland.

Nikita Gusev öppnade målgörandet i första perioden och direkt efter paus briljerade ryssarna ordentligt. Vladimir Tkatjov satte 2–0 i boxplay, Gusev 3–0 i spel fem mot fyra och Bogdan Kiselevitj slängde in 4–0.

Då, 8.16 in i andra perioden, bytte Finland målvakt. Laget fick sedan med sig en nödvändig reducering (Mikko Rantanen) i slutet av perioden och bara fem minuter in i tredje hade Finland nätat ytterligare två gånger (Mikko Lehtonen och Veli-Matti Savinainen).

Skulle det ryska laget tappa i tredje perioden ännu en gång?

I semifinalen mot Kanada blev 2–0 till förlust med 2–4 under de avslutande 20 minuterna. Men den här gången redde Ryssland ut det. Nikita Kutjerov tryckte in 5–3 någon minut efter Finlands tredje mål.