Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ryske profilen sågar Gulldén – för hennes barnbeslut

Sverige ställs inför största VM-testet hittills i mötet med Ryssland. Då fokuserar motståndarnas förre coach Jevgenij Trefilov på Sveriges Bella Gulldén, och hennes föräldraskap.
– Barn ska vara hemma upp till en viss ålder, säger han i en intervju med Viasat.

I somras blev Bella Gulldén mamma när Lias kom till världen. Efter dess har handbollsstjärnan stått för en stark comeback och tagit sig till VM, även om hon hittills matchats sparsamt.

Mot Ryssland på fredagen lär mittnian få visa upp mer av sitt register än tidigare under turneringen. Men Jevgenij Trefilov – mångårig coach för ryska landslaget fram till i somras (och numera vicepresident inom ryska förbundet) – väljer att fokusera på något annat ...

I en Viasat-intervju med tränarprofilen ifrågasätter Trefilov Gulldéns (och lagkamraten Linn Blohms) beslut att ta med sina barn till turneringen – och det svenska förbundets beslut att tillåta det.

"Svenska män kan ju prova (...)"

– Barn ska vara hemma upp till en viss ålder. Ombyte av klimat, miljö och mat är väldigt skadligt för ett litet barn, säger han, och undrar sedan:

– Ammar hon fortfarande?

Huruvida Bella Gulldén kommer ta den 64-årige ryssens föräldraråd till sig återstår att se, men sett till det sportsliga verkar Trefilov ändå imponerad av Gulldéns snabba comeback.

– Vad kan en kvinna åstadkomma som fött barn för fem månader sen? Ursäkta, men svenska män kan ju prova att springa efter en förlossning, säger Trefilov i intervjun.

LÄS MER: Gulldéns hemlängtan växer – men ser ut att stanna utomlands

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.