Ryska stjärnan kommer ut: ”Omöjligt att stanna i garderoben”

Daria Kasatinka är sedan tidigare Rysslands främsta tennisspelare. Nu har hon även blivit en av landets främsta HBTQ-förebilder.
– Att leva med själslig ro är det enda som betyder något, säger hon enligt tennisworldusa.org.

ANNONS
|

Daria Kasatkina, 25, är Rysslands bästa spelare i tennis på damsidan och ligger på en 13:e plats på WTA:s ranking

Så sent som i år gjorde hon sitt bästa resultat i en grand slam då hon gick till semifinal i Franska Öppna.

I en nyligen genomförd intervju berättar Kasatkina om sitt liv utanför tennisen och berättar bland annat att hon är i ett förhållande med en kvinna, skriver tennisworldusa.org.

Kasatinka gick ut med sitt förhållande i en intervju med den ryska bloggaren Vitya Kravchenko.

– Att stanna i garderoben är omöjligt. Åtminstone i det långa loppet, det är för svårt. Det är meningslöst, du kommer vara fullständigt fokuserad på det tills du kommer ut. Självklart, det är upp till varje person att bestämma hur man ska göra det och hur mycket man ska berätta.

ANNONS

– Men att leva med själslig ro är det enda som betyder något, och fan ta alla andra som tycker annat.

Att Daria Kastakina går ut med hennes läggning i det offentliga är speciellt med tanke på den ryska regimens fientliga lagstiftning mot homosexuella.

Så sent som 11 juli kom nya besked om att ryska lagstiftare lämnat ett förslag på ytterligare regleringar av ”icke-traditionella” sexuella relationer, skriver Reuters.

Sedan tidigare finns existerande lagstiftning kring ”homosexuell propaganda” som nyttjats för att stoppa prideparader och fängsla aktivister som kämpar för homosexuellas rättigheter.

LÄS MER:Marin FC fick boka 15 olika flighter när SAS-flyget ställdes in

LÄS MER:Efter tre års väntan – här invigs Gothia cup

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS