Rysk skandal i OS: "Han slog mig i ansiktet"

OS går mot sitt slut. Men än har inte den sista skandalen passerat. Nu skakas det ryska förbundet av att en ledare anklagas för att ha slagit brottaren Inna Trazjukova i ansiktet. – Han talade oförskämt och slog mig två gånger i ansiktet och detta hände framför vittnen, säger Trazjukova.

ANNONS
|

Dopingskandalen är inte det enda som stör Rysslands OS. Nu anklagas det ryska brottningsförbundets ordförandeMichail Mamiashvili för att ha slagit brottaren Inna Trazjukova, enligt tidningen Sport-Express.

Trazjukova missade medalj i 63-kilosklassen, men det var inte den enda bedrövelsen i hennes OS. Efter att hon åkt ut ska brottningförbundets ordförande MichailMamiashvili ha diskuterat hennes uttåg, i berusat tillstånd, och därefter slagit 25-åringen i ansiktet.

– Efter matchen kom Michail Mamiasjvili till mig. Han var berusad. Han talade oförskämt och slog mig två gånger i ansiktet och detta hände framför vittnen, säger Trazjukova till Sport-Express.

Ska polisanmäla

När hon landar i hemlandet har Trazhukova för avsikt att anmäla Mamiashvili till polisen för misshandel.

ANNONS

När jag kommer till Ryssland ska jag anmäla honom till polisenoch rapportera händelsen till idrottsministern. Jag är ingen slav. Jag blev förudmjukad offentligt. Jag vill stoppa det, ingen idrottare ska behöva lida av någonting sånt här, säger hon.

Nekar till slag

Brottningsförbundets ordförande hävdar att anklagelserna är överdrivna.

–Vi hade en hetsig diskussion och jag höjde på rösten, men jag slog henne aldrig.Jag skulle aldrig acceptera att någon agerar så som hon gjorde nu, säger MichailMamiasjvili.

ANNONS