Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Charlotte Kalla har tränat i Val Senales glaciär i över tio år, men den här gången fick hon en ny upplevelse. Bild: MATHIAS BERGELD

Rysk ledare kapade Charlotte Kalla: "Vad händer?"

Charlotte Kalla var uppe på en glaciär i italienska Val Senales tillsammans med landslaget – då blev den svenska superstjärnan sänkt till marken av en rysk ledare.
– Jag bara skrek: "Vad är det som händer?", säger Charlotte Kalla till Expressen.

Det svenska skidlandslaget är just nu på plats i Val Senales för träningsläger. Charlotte Kalla har varit med i många år och har sett fram emot säsongsuppladdningen uppe på den italienska glaciären.

Men den här gången hände något oväntat, ovanligt och något som kunnat sluta illa. Skidstjärnan blev nämligen kapad – av en rysk ledare.

Det var när landslaget tagit sig upp på glaciären och Charlotte Kalla hoppat av liften för att spänna fast sina skidor som en rysk ledare plötsligt kom glidande i full fart nedför glaciären. Utan chans att hinna undan åkte Kalla med Markus Cramer, som den ryska ledaren heter, i fallet. Det rapporterar Expressen om.

– Jag bara skrek: ”Vad är det som händer?”. Nu kan man mest bara skratta åt det. Det var ju så komiskt, säger Charlotte Kalla till tidningen.

Expressen har också pratat med Markus Cramer som var aningens skärrad efter att ha fällt en av världens största stjärnor inom skidåkningen.

– Det var ju så halt. Jag hade redan fallit ordentligt en gång och skadat handen bara ett par minuter tidigare. Och sedan föll jag igen – och knockade Charlotte Kalla, säger Cramer samtidigt som han reflekterar kring hur det hade sett ut om Kalla faktiskt blivit skadad av fallet.

– Tänk vilka rubriker det blivit i Sverige om jag skadat Kalla ordentligt? Herregud, säger Cramer till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.