Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Rysk boxare allvarligt skadad – högg ihjäl björn med kniv

Den ryske boxaren Ilja Medvedev attackerades av en björn när han tillsammans med sina vänner var på en fisketur. En av personerna dödades av björnen, som Medvedev högg ihjäl med en kniv, skriver Daily Mail.

Den ryska stjärnboxaren Ilja Medvedev, 23, vårdas på sjukhus i ett allvarligt tillstånd, rapporterar flera internationella medier.

Det var under en fiskeresa tillsammans med sin vän Vjatjeslav ”Slava” Dudnik, 48, som de båda attackerades av en björn i Tyumen-regionen i västra Sibirien.

Attackerades av björn

Ytterligare en person i sällskapet, Denis Tjebotar, 41, befann sig en bit bort i en fiskebåt när han hörde desperata skrik och sprang in i skogen.

– De ropade ”en björn”, sedan hörde jag skott. När jag kom fram till platsen såg jag att ”Slava” var död, säger han enligt Daily Mail.

Dödade björnen med kniv

Enligt tidningen ska boxaren ha försök skjuta ihjäl björnen, som lyckades slå pistolen ur hans hand. Han lyckades istället hugga ihjäl björnen med en kniv, men ådrog sig allvarliga skador.

Denis Tjebotar ska ha fört sin vän som var ”knappt vid liv” till närmsta sjukhus. Där vårdas han på intensiven med allvarliga skador, enligt The Mirror.

Både det ryska boxningsförbundet och internationella boxningsförbundet (Aiba) har meddelat att de kommer att täcka sjukvårdskostnaderna för Medvedev.

– Vi har redan varit i kontakt med Iljas familj och vi kommer ge han och hans föräldrar vårt stöd. Han är en riktig kämpe i en tuff situation. Vi hoppas på en snabb återhämtning, säger Aibas ordförande Umar Kremlev till den statliga ryska nyhetsbyrån Tass.

2019 vann Medvedev guld i 64-kilosklassen i de ryska armé-mästerskapen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.