Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer njuter av säsongens första världscupseger. Arkivbild

Ryggen förvånar Myhrer: "Känns lovande"

Alpina herrlandslaget gör sin bästa säsongsstart på 2010-talet. För André Myhrer var framgången i Oslo inte bara säsongens första seger – utan även ett kvitto på att ryggen håller.

Januari blir en händelserik månad för slalomherrarna. Fem tävlingar på 20 dagar utöver parallellslalomen i Oslo på nyårsdagen. André Myhrer ger sig in i den fullmatade perioden med växande självförtroende efter säsongens första världscupvinst.

- Det känns jättebra. Jag är väldigt glad över att få börja det här året med en seger, säger Myhrer över en kopp kaffe i Zagreb, inför slalomen på torsdag.

- Mest nöjd med Oslo är jag över hur jag tog mig an tävlingen. Inga större misstag i något åk, förutom första åket mot Mattias (Hargin, som körde ur strax före Myhrer). Det var stabilt rakt igenom och jag kände att farten fanns där för att köra ifrån allihop, säger han.

"Jag är förvånad"

Totalt i Holmenkollen blev det åtta lopp för Myhrer. Vanligtvis slitsamt för en snart 35-årig alpinåkare som hade stora problem med ryggen i fjol. Men dagen efter mådde han bra.

- Förvånansvärt bra. Jag är förvånad, för jag brukar vara väldigt sliten. Det känns lovande med tanke på mina ryggproblem tidigare, säger han.

Myhrer lägger till att ryggen fortfarande är "dålig" men att han har bättre kontroll nu.

- Jag har vissa övningar och knep jag kan ta till om det börjar dra lite.

Bästa starten på flera år

Segern var Myhrers andra pallplats i vinter efter tredjeplatsen i Val d'Isere i december. Mattias Hargin tog en tredjeplats i slalompremiären i Levi och Matts Olsson vann parallellstorslalomen i Alta Badia i december. Räknat till och med den 1 januari är säsongsöppningen av de svenska herrarna den bästa på 2010-talet. Vid samma period förra året var antalet pallplatser noll.

- Det är jättekul. Det är viktigt för självförtroendet framför allt, säger Myhrer.

- Jag grämer mig lite fortfarande över Levi där jag körde ur vid de sista portarna. Hade jag tagit mig ner där hade jag varit på nästan samma poäng som (Marcel) Hirscher i slalomcupen. Segern nu gav mersmak och att ha det i ryggen när man startar ett nytt år är bara positivt, säger han.