Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ryan Newman är årets mest googlade idrottare

Google har sammanställt årets mest googlade fenomen.
Bland idrottarna är det ett otippat namn som tar förstaplatsen.
Känner du till Ryan Newman?

Sökmotorn Google sammanställer varje år sina användares mest sökta fenomen. Inte oväntat toppar coronaviruset sammanställningen, tätt följt av valresultatet i USA och videomötesprogrammet Zoom.

Bland idrottarna är topplistan mer anmärkningsvärd. På topp-fem-listan återfinns bara män, där fyra är amerikaner och en är britt.

På femteplats tar comebackande boxningslegendaren Mike Tyson plats. Fyra är amerikanske fotbollsspelaren Tom Brady, som byte lag under året, och trea är den brittiska tungviktsboxaren, och världsmästaren, Tyson Fury.

Tvåa på listan är basketlegendaren Michael Jordan, som 2020 var aktuell i dokumentären ”The Last Dance”.

Etta, då? Årets mest googlade idrottare är Ryan Newman. Inte allt för känd i svenska kretsar, men en profilerad amerikansk NASCAR-förare.

Överlevde otäck olycka

2008 vann Newman Daytona 500, men det är förmodligen inte därför som han är den mest googlade idrottaren 2020. I februari var Newman nämligen med om en otäck och uppmärksammad olycka under Daytona 500.

Newman ledde loppet på det sista varet – där han tappade kontrollen över sitt fordon. Bilen började snurra innan den lämnade marken och gjorde flertalet volter. Till sist stannade bilen, men började då istället brinna.

Newman lyckades ta sig ur bilen och fördes till sjukhus. Där vårdades han i två dagar, men undkom mirakulöst utan allvarliga skador. Newman har inga minnen av händelsen.

Förutom att den bidrog till att han blev 2020 års mest googlade idrottare, förstås.

Övriga idrottare som finns med bland årets mest googlade är Kobe Bryant, som tragiskt miste sitt liv i en helikopterolycka. Hans namn toppar listan ”förluster”, och återfinns på en tredjeplats bland alla googlade fenomen oavsett kategori.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.