Rudy Goberts monsterkontrakt – värt 1,6 miljarder

Utah Jazz har förlängt med Rudy Gobert genom ett kontrakt värt 1,6 miljarder kronor. Detta efter att fransmannen tackat nej till ytterligare 200 miljoner.
– Det är en otrolig välsignelse, säger Gobert enligt ESPN.

ANNONS
|

Rudy Gobert kanske är främst känd i Sverige för att ha varit den första NBA-stjärnan som bekräftats smittad av det nya coronaviruset.

Detta efter att han hånfullt pillat på alla mikrofoner efter en presskonferens, precis innan ligan helt fick pausas på grund av coronapandemin.

LÄS MER:NBA-stjärnan hånade viruset – fick det själv

LÄS MER:Efter virushånet – lagkamraterna smittade

Men även om hånet var en missräkning, så har Rudy Gobert gjort många rätt under sin tid i Utah Jazz.

Gobert får kontrakt värt 1,6 miljarder

Två säsonger på raken utsågs den franske basketstjärnans till ligans bästa defensiva spelare, i år fick han däremot se sig besegrad i den kategorin av grekiske Giannis Antetokounmpo.

Nu väljer Utah Jazz att säkra upp fem år med Gobert, och för detta erbjuder man en rejäl lön. Kontraktets värde ligger på 205 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 1,6 miljarder svenska kronor i dagens växelkurs.

ANNONS

– Detta betyder att de tror på mig. De tror på vad vi har byggt upp med den här organisationen de senaste åren, med tränare Quin Snyder och alla grabbarna. Det är en otrolig välsignelse för mig, säger Gobert till ESPN.

LÄS MER:DK Metcalfs annorlunda firande kostade 50 000 kronor

Rudy Gobert har varit en viktig kugge i Utah Jazz den senaste tiden.
Rudy Gobert har varit en viktig kugge i Utah Jazz den senaste tiden. Bild: Kim Klement

Tackade nej till 200 miljoner

1,6 miljarder för fem år är något få ens vågar drömma om, men Rudy Gobert hade kunnat få mer. Enligt CBS Sports var Gobert berättigad till en så kallad ”supermax-förlängning” - vilket hade gett honom ytterligare 200 miljoner.

Men enligt kanalen avstod han detta för Utah Jazz skulle kunna vara mer flexibla ekonomiskt.

LÄS MER:Man bröt sig in och lade sig i Tom Brady och Gisele Bündchens soffa

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS