Rubrik

ANNONS
|

Sveriges fem raka slutspel har inneburit att intresset för landslagsfotbollen aldrig varit större. När Lars Lagerbäck & Co spelar tävlingsmatcher är arenorna slutsålda och till bortamatcherna är det huggsexa om biljetterna. Framförallt till slutspelen, då efterfrågan varit betydligt större än utbudet.

Att resultaten på plan påverkar biljettförsäljning är en given regel. Förbundskaptenens målsättning om en kvartsfinal i EM-slutspelet infriades inte och efter den mållösa matchen mot Albanien har kritiken varit massiv. Fast än så länge verkar intresset för landslaget vara konstant. Det återstår två VM-kvalmatcher i höst, i morgon mot Ungern och den 11 oktober väntar Portugal på Råsunda.

ANNONS

- Vi har inte märkt någon nedgång alls, säger biljettchefen på förbundet Lena Danielsen Kovacs. Portugalmatchen är slutsåld sedan länge och mot Ungern har vi sålt ungefär 25 000 biljetter, vilket innebär att vi kan sälja ytterligare 8 000 till.

Fast en förklaring är att biljetterna släpptes redan före EM-slutspelet. Att Portugalmatchen såldes slut "direkt" finns det två givna förklaringar till. Dels är Portugal favoriter i gruppen, dels är det en lördagsmatch vilket lockar fler supportrar utanför Stockholm än en onsdagsmatch klockan 20.15, som är fallet i morgon.

Det är fortsatt stort tryck även på att resa på bortamatcher. Det har redan kommit många förfrågningar till förbundet på kommande VM-kvalmatcher, framförallt matchen mot Portugal i slutet av mars. Generellt har fotbollförbundet rätt till tio procent av arenans kapacitet och spelas matchen på någon av arenorna i Lissabon handlar det om att cirka 5000, 6000.

- Dom räknar jag helt klart med att sälja slut, för så stort är intresset redan, säger Lena Danielsen Kovacs.

Däremot var intresset till Albanienmatchen i lördags magert. Totalt fanns cirka 320 supportrar blågula supportar på plats på Qemal Stafa-stadion i Tirana.

- Skulle det visa sig att vi nästan är borta från VM-slutspelet är det klart att det påverkar intresset. Fast där är vi inte ännu, säger Lena Danielsen Kovacs.

ANNONS
ANNONS