"Roy är en räv"

ANNONS
|

Efter några dagars ledigt strålade Erik Hamréns EM-lag samman i Stockholm igen för de sista förberedelserna innan äventyret i Ukraina. Och alla är hela och friska, med två undantag – Johan Elmander och Markus Rosenberg.

- Markus tränar inte i dag. En ren säkerhetsåtgärd, vi tar det lugnt med honom. Johan fotbollstränar inte förrän vi har kommit ner till Kiev, säger Hamrén som på dagens presskonferens på Råsunda svarade så här på en fråga om startelvan:

- Jag tycker det snacket är förlegat. Jag har ingen ambition att spela in en startelva eftersom det kan bli olika i EM. Det kommer att bli rotation och jag arbetar i första hand med ett lag.

ANNONS

Redan efter Islandsmatchen (onsdags kväll) medgav förbundskapten att det svenska försvarsarbetet inte var optimalt, men förklarade också att det berodde på bristande träning – något som skall åtgärdas.

- Vi kommer här i Stockholm att jobba mer med försvaret och det taktiska.

Att den engelska förbundskaptenen Roy Hodgson enligt tidningsuppgifter inte hade aning om att Sverige mötte Island i en träningslandskamp tar Erik Hamrén ganska lätt på:

- Jag tror inte han är så ovetande som han vill göra gällande. Roy är en räv.

ANNONS