Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyzeeländska ytterbacken Ali Riley har guld i sikte.

Rosengårds harmoni kan bli guld värd

Efter ännu ett missat SM-guld försvann flera av Rosengårds nyckelspelare. Men höstens besvikelse är vårens tändvätska. Och nu verkar till och med motståndarna övertygade om att guldet ska "him" igen.

Mia Carlsson vet hur det brukar se ut på försäsongen. Kristianstadsbacken är van vid att varje år möta Rosengård inför de allsvenska säsongsstarterna och borde bättre än de flesta kunna bedöma hur det står till med Skånerivalen.

Det här året kan hon meddela att det ser riktigt bra ut. Eller dåligt, ur en motståndares synvinkel.

- De två föregående åren har man sett att det kanske inte riktigt har funkat i laget. Men det här året tycker jag att man ser på Rosengård att de har otroligt roligt, de firar varje mål, de ser otroligt harmoniska ut. Det ska man nog som motståndare vara lite rädd för, säger Mia Carlsson.

Nygammal tränare

Och Rosengårdsspelarna känner igen sig i Carlssons iakttagelse.

- Ja, det gör jag. Och det är flera andra som har sagt det också när de har mött oss. Det är en ny energi, och det är någonting som Jonas (Eidevall, tränare) har hjälpt till jättemycket med, och det har även de nya spelarna gjort, säger Ali Riley.

Nyzeeländskan med den klingande skånskan blev tidigare i år svensk medborgare och tillhör det gamla gardet i FC Rosengård.

Den 30-åriga ytterbacken är betydligt mer optimistisk nu än i höstas när Linköping på nytt snuvade Rosengård på guldet och stjärnor som Anita Asante och Ella Masar McLeod lämnade klubben.

Duo från Eskilstuna

Riley säger att nygamla tränaren Eidevall, som också ledde laget 2012–2014, och de nya spelarna har tillfört mycket.

- Man har upplevt några säsonger med besvikelser nu och så kommer de hit och bara ”så klart är det möjligt att vinna”, säger Ali Riley.

- I slutet av säsongen kändes det som att alla lämnade, och luften gick ur oss. Men de nya har kommit hit, och de har kommit hit för att vinna. De tänker inte alls på Linköping, de kom till Rosengård för att vinna SM-guld, de ska vinna cupen, de ska spela minst kvartsfinal i Champions League. De har så höga förväntningar och förhoppningar.

Trots spelarförlusterna, och trots att också anfallsstjärnan Lotta Schelin är borta på obestämd tid på grund av konstant huvudvärk, är hon positiv inför måndagens allsvenska premiär mot hårdsatsande Göteborg

Nyförvärv som Eskilstunaduon Nathalie Björn och Fiona Brown liksom norska landslagsanfallaren Lisa-Marie Karlseng Utland, har fyllt luckorna väl.

- Allting känns nytt igen. Även om Anja (Mittag) är tillbaka och jag är kvar och är jättegammal, och att Jonas har kommit tillbaka, så känns allt nytt. Och det gör mycket mentalt. När vi vinner matcher så är vi så glada, alla är så hungriga, säger Ali Riley.