Rosengård tappar i toppen

De damallsvenska topplagen Linköping och Eskilstuna satte press på Rosengård genom att vinna sina respektive matcher på onsdagen. Och Rosengård pallade inte trycket utan fick nöja sig med 2–2 i torsdagens match hemma mot Kif Örebro.

|

När landslagsanfallaren Lotta Schelin gjorde 2–1 till Rosengård i 81:a minuten såg hemmalaget ut att gå mot säsongens femte trepoängare. Emma Jansson kvitterade emellertid fem minuter före full tid och Rosengård är efter sju omgångar sex poäng bakom serieledande Eskilstuna och fem poäng bakom tabelltvåan Linköping.

Vittsjös anfallare Linda Sällström blev något av omgångens spelare. Hon hade en lyckad eftermiddag i hemmamötet med Djurgården, en match som hemmalaget vann med 4–1.

Sällström var hundraprocentigt effektiv i avsluten och inledde målskyttet på nick i den sjunde minuten. Nio minuter senare hade hon fullbordat ett äkta hattrick tack vare två frilägesmål.

- Det var en riktigt bra dag på jobbet i dag. Jag känner mig fysiskt i väldigt bra form. Det ger självförtroende och när man gör mål så ger det självklart också självförtroende, säger Sällström till SVT.

I den andra halvleken spelade den 28-åriga finländska landslagsanfallaren dessutom fram Clara Markstedt till slutresultatet 4–1.