Rosengård ångar på i toppen

ANNONS
|

Anja Mittag gav Rosengård ledningen i första halvlek, Ramona Bachmann och Elin Rubensson ökade på målskörden i den andra. Det var Eskilstunas första förlust i årets serie. Laget hade bara släppt in två baklängesmål under de fem första matcherna, men mot Rosengårds snabba och tekniska anfallsspel hade inte nykomlingarna något riktigt vapen.

Jitex och AIK är två lag som inte lyckats ta en enda poäng i de fem första matcherna. På söndagen möttes de och Jitex såg ut att spräcka den förhatliga nollan när Soffia Gunnarsdottir gjorde 2-1 med kvarten kvar att spela. Men AIK ville annat. Filippa Angeldahl kvitterade och Emma Lundh blev matchvinnare i den 86:e minuten.

ANNONS

Umeå är tvåa i tabellen efter storseger mot gästande Vittsjö. Här svarade Emmi Alanen för ett äkta hat trick i den första halvleken när hon på åtta (!) minuter gjorde tre mål tidigt i matchen. Umeå, som bara hade gjort tre mål totalt i de fyra inledande matcherna i allsvenskan, fick ordentlig fart på målskyttet och vann till slut med 6-1.

Örebro besegrade Piteå med 3-2 efter två mål av Ogonna Chukwudi. Det var Piteås första förlust för säsongen.

ANNONS