Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Markus Rosenberg tackades av efter sin sista hemmamatch i Malmö FF. Bild: Andreas Hillergren / TT

Rosenberg: Zlatan gick över gränsen

Markus Rosenberg kritiserar Zlatan Ibrahimovics beslut att gå in som delägare i Hammarby. Samtidigt fördömer han rasismen och hoten.
– Alla kan göra misstag och det är bara att förlåta, säger Rosenberg.

I veckan stod det klart att Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby. Nyheten slog ned med stor kraft i Malmö och gav upphov till starka reaktioner bland Malmö FF:s supportrar.

– Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien, sa Ibrahimovic vid tillkännagivandet.

Något som Malmö-hjälten Markus Rosenberg anspelade på i sitt tacktal till publiken efter sin magiska hemmaavslutning på torsdagskvällen:

– Fortsätt supporta i med- och motgång, det kommer jag göra. Ställ skyhöga krav som ni alltid har. Det är därför vi är där vi är i dag, det är därför vi kommer ta steg närmre och närmare till Skandinaviens mäktigaste klubb, sa anfallaren enligt Kvällsposten.

"Skör balansgång"

Lagkaptenen fick sedan frågan om sin syn på saken på presskonferensen efter Europa League-mötet med Dynamo Kiev.

– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, det är mycket business och det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärleken och fotbollen längre, säger han och fortsätter:

– Men det handlar om en skör balansgång mellan att acceptera den affärsinriktningen och samtidigt hålla sitt lag kärt. Den gränsen gick Zlatan tyvärr över. Samtidigt gör vi alla misstag och jag tror inte att Zlatan ville något ont.

"Hör inte hemma"

Efter beskedet har Zlatans staty i Malmö utsatts för vandalisering. Statyn spraymålades och intill den formulerades ett rasistiskt tillmäle och dödshot, vilket polisen nu utreder som hatbrott. Dessutom utsattes hans bostad i Stockholm för vandalisering.

– Allt hat, rasismen och det som har hänt efteråt hör inte hemma i Malmö FF, säger Rosenberg.

– Jag och många med mig har sett Zlatan som förebild hela min karriär, så det är klart att det blir extremt sorgligt. Men det måste få bli en sorg, något ledsamt, och det får inte gå över till hat. Alla kan göra misstag och det är bara att förlåta.

David Carlsson/TT

Zlatans staty utanför Stadion i Malmö vandaliserades på onsdagen, vilket nu utreds av polisen som misstänkt hatbrott. Bild: Johan Nilsson/TT