Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg med Lennart Johanssons pokal under upptaktsträffen inför herrarnas fotbollsallsvenska.

Rosenberg: "Vi känner oss starka"

Konkurrenterna har rustat. Trupper har förändrats. Men Malmö FF, även i år med pokalen på sitt podium, har samma inställning som varje år.

Fint folk kommer alltid sent sägs det. För de regerande allsvenska mästarna i Malmö FF ställde ett inställt flyg till det i planeringen, vilket innebar att guldfavoriterna, vilket de är även i år enligt förhandstipsen, klev in på den allsvenska upptaktsträffen senare än övriga lag.

- Direkt från flygplanet, rakt in i hetluften, säger lagkapten Markus Rosenberg, som bokstavligen talat kom direkt från flyget med tanke på att det är just på Arlanda årets upptaktsträff äger rum.

TT: Snart är det rakt in i hetluften på planen också?

- Det har sett bra ut, det känns bra. Det är kul att allsvenskan börjar närma sig. Vi har gjort bra ifrån oss i cupen och det är ungefär där vi vill vara.

Sista året

Med sig har han också Lennart Johanssons pokal, som står synligt placerad på Malmös podium, där den stod även förra året. Det har dock hänt en del i Malmö FF:s trupp sedan dess.

- Vi har tappat några, fått in några. Den stora skillnaden är att vi har kvar vår tränare och inte behöver börja om på nytt. Vi kan fokusera på det som var bra och det som var dåligt direkt.

TT: Många andra lag har ju också rustat. Känner ni att konkurrensen är hårdare i år?

- Det var hård konkurrens förra året också så det är ungefär som det alltid brukar se ut. Det kan vara en fördel att få in många nya spelare och det kan också vara en nackdel. Det får tiden sia om.

En numer 35-årig Markus Rosenberg är dock kvar. Efter att ha hintat om ett avslut redan efter förra säsongen så blev det till slut klart: ett år till med kaptensbindeln i himmelsblått.

Nu är det dock med all säkerhet det sista året.

TT: Är det lite vemodigt att stå här när du vet att det är sista säsongen?

- Kanske inte just på upptaktsträffen, men faktiskt inte. Jag tänker inte på det så mycket. Jag försöker dra fördelar av det ibland snarare. När man tänker på att det är sista så suger man ur allt man kan. Men det är långt tills dess.

"Oerhört bra tajming"

Närmare bestämt är det ett fotbollsfyllt allsvenskt år, och möjligtvis en hel del Europaspel också, som väntar, med en till stora delar förändrad guldtrupp.

Då är det ganska tacksamt för tränare Magnus Pehrsson, i sitt andra år i Malmö FF, att ha kvar sin kapten ett fjärde år.

- Det har varit ett sista halvår där det hänt väldigt mycket. Att han då känner suget och vill vara med ett år till tror jag är oerhört bra tajming. För han går först. Han är vår kapten, säger Pehrsson.

Han, Rosenberg, och troligtvis hela Malmö, är ganska synkade när det kommer till målsättningen med säsongen. Och både svenska fotbollsjournalister och de allsvenska tränarna tippar också att Malmö lägger vantarna på bucklan ännu en gång, med hård konkurrens från AIK.

TT: Är ni favoriter till SM-guldet?

- Det tycker jag, säger Pehrsson.

TT: Ingen tvekan där?

- Nej. Det finns, precis som förra året, bra fotbollslag. Men vi ser oss som favoriter.