Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Arnór Traustason jublar tillsammans med Romain Gall efter sitt andra mål (3–0) hemma mot Kalmar. Även Gall gjorde mål när MFF vann med 4–0.

Rosenberg: "Satt oss i den sitsen"

Via 4-0 hemma mot Kalmar tog Malmö FF sin åttonde raka trepoängare. Det regerande mästarlaget har dock fortsatt åtta poäng upp till serieledande AIK.

Åtta raka vinster och tolv raka allsvenska matcher utan förlust – Malmö FF har gått som tåget sedan Magnus Pehrsson fick sparken som tränare i våras. Likväl ser det tufft ut för det regerande mästarlaget att hinna ikapp AIK i toppen. Med 24 poäng kvar att spela om har tabellfyran MFF åtta poäng upp till Solnaklubben.

- Det är inget tråkigt svar utan det är bara verkligheten att man tänker på varje match, för det är för långt upp hitintills, säger Markus Rosenberg, som fastställde slutresultatet till 4–0 mot Kalmar med sitt tionde mål för säsongen.

- Börjar de (AIK) tappa poäng vet vi att vi har dem där borta (29 oktober). Förhoppningsvis är det mindre än åtta poäng, men börjar vi tänka på det för tidigt börjar vi tappa poäng, fortsätter Rosenberg.

Möter sin gamla klubb

Skåningarna har nu åtminstone kampen om andra- eller tredjeplatsen i egna händer. MFF (43 poäng) har nämligen tvåan Norrköping (45) och trean Hammarby (44) kvar att möta – liksom AIK (51). Närmast väntar just Norrköping på onsdag borta – klubben som Arnór Traustason vann SM-guld med 2015.

- Den matchen är ganska viktig. Vi går om dem med en poäng om vi vinner. Nu är allt fokus på Norrköping och vi ska slå dem. Det kommer att bli svårt, för de är bra hemma på konstgräset. Det vet jag själv, säger Traustason, som i rollen som anfallare svarade för två mål mot Kalmar.

Mot Norrköping får MFF klara sig utan avstängde Rosenberg. Däremot ska målvakten Johan Dahlin kunna spela då. Dahlin krockade med mittbacken Lasse Nielsen i första halvlek och byttes ut mot sommarförvärvet Walter Viitala i paus.

- Johan fick en smäll på käken. Han tyckte att det gjorde ont, och då tyckte jag att det var dumt att chansa när vi ledde med 3–0. Jag räknar med att han ska kunna spela på onsdag igen, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson.

"Inte så svårt"

Jämfört med 0–2-förlusten mot Genk i Europa League-premiären fick fem MFF-spelare chansen från start mot Kalmar – fyra av dem låg bakom storsegern. Förutom Traustason gjorde även Romain Gall mål (3–0) och assist. Även de båda yttrarna Egzon Binaku och Eric Larsson svarade för målgivande passningar.

- Vi måste ha den bredden nu när vi är ute i Europa. Det är två matcher i veckan nu. När man får chansen måste man ta den, säger Traustason.

Med Rosenberg avstängd och Carlos Strandberg fortsatt skadad har MFF endast Marcus Antonsson disponibel som renodlad anfallare. Traustason kan dock tänka sig att starta på topp igen på onsdag mot Norrköping.

- Jag kan lösa det. Det är inte så svårt, säger islänningen med ett leende.