Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF-anfallaren Markus Rosenberg var stolt över insatsen men missnöjd över resultatet (1–2) i det första mötet av två i 16-delsfinalen av Europa League mot Chelsea.

Rosenberg: Chelsea har inte många chanser

Han var stolt och imponerad över insatsen. Det enda Markus Rosenberg var missnöjd med var resultatet mot världslaget Chelsea i Europa League.

I den 80:e minuten spelade Markus Rosenberg fram Anders Christiansen till 1–2-reduceringen hemma mot Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League hemma på Stadion.

- Psykologiskt var målet väldigt viktigt. Just att känna att vi kan göra mål på dem, säger Rosenberg.

"Otroligt svår uppgift"

Målet ger MFF hopp om att kunna skrälla i returen på Stamford Bridge på torsdag nästa vecka, men självklart är utgångsläget för att nå åttondelsfinal tufft.

- Det är klart att det är en otroligt svår uppgift där borta, men samtidigt kan inte matchbilden förändras mycket mer. Har de inte den hundraprocentiga målskörden som de hade i dag kan allt hända.

Chelsea hade fyra avslut på mål enligt den officiella statistiken, men förutom målen skapade inte Premier League-jätten några stora chanser.

- De har mycket boll, men vi spelar extremt tajt i försvarsspelet och gör det otroligt bra. Jag trodde att vi skulle bli än mer trötta än vad vi blev, men jag tycker att vi håller över 90 minuter och vi gör 2–1-målet sent. Jag kan inte begära mer av laget, säger Rosenberg.

Förutom Christiansens mål hade MFF ett par halvchanser på fasta situationer. Framför allt skapade Malmö stor oreda för världsstjärnorna kort efter Ross Barkley ledningsmål i den 30:e minuten.

"Plötsligt smäller det"

- Det är en sådan dag där det inte är stolpe in. Vi har haft många kvällar här där vi har haft stolpe in. Du måste ha det när du möter de här lagen, men vi har inte det i dag.

Chelseas andra mål – genom Olivier Giroud i den 58:e minuten – kom på en kontring efter att MFF pressat gästerna långt ner på offensiv planhalva.

- Vi har haft Real Madrid och Paris här och det är precis likadant. Det känns ganska kontrollerat, men plötsligt smäller det och så blir det mål. De behöver inte så mycket mer än en chans. Det är så här det är på den här nivån, säger Rosenberg.