Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Justin Rose och Henrik Stenson hade stor del i Europas senaste Ryder Cup-seger. Arkivbild.

Rose spelar gärna med Stenson igen

Justin Rose och Henrik Stenson var en europeisk superduo vid den senaste Ryder Cup-segern. Den engelske världstvåan kamperar gärna ihop med svensken i år igen.

De goda vännerna Justin Rose och Henrik Stenson vann tre av tre matcher ihop hemma på Gleneagles 2014. På amerikansk mark för två år sedan fick paret förnyat förtroende i tre matcher – men vann då bara en.

Nu pekar en hel del på att Rose och Stenson får chansen tillsammans igen på Le Golf National den här veckan.

- Han är en fantastisk kille och har en briljant humor. Hans caddie (Gareth Lord) har också en jättebra relation med min caddie, "Fooch". Om Henrik och jag får spela ihop den här veckan är det inte bara han och jag som kommer bra överens. Det är vi fyra, inklusive våra caddies, som skapar en härlig dynamik och det tror jag faktiskt är en viktig del av det, säger Justin Rose.

Stenson har inte haft någon av sina bästa säsonger resultatmässigt, men Rose konstaterar att 42-åringen toppar PGA-tourens statistik gällande såväl fairwayträffar som greenträffar.

- Jag blev överlycklig att han (Stenson) skulle vara med i laget och det var aldrig något tvivel om att han skulle vara det. Han är den typen av erfaren spelare som du vill ha, och jag tror att han – sett från ett kaptensperspektiv – är en av våra pålitliga killar som man måste luta sig mot.