Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Justin Rose jublar efter att ha satt sin birdieputt på det 18:e hålet och därmed vunnit PGA-tävlingen i San Diego.

Rose reste sig och vann

Justin Rose höll undan i PGA-tävlingen i San Diego. När sista bollen rullat i hål hade engelsmannen vunnit med två slag före Adam Scott.

Duon var även i täten inför de avgörande 18 hålen, och det stod tidigt på söndagen klart att tävlingen skulle bli en tvekamp. Scott gick ut tre slag bakom Rose, men efter fem hål var avståndet bara ett slag. Tre bogeys höll på att förstöra hela helgen för Rose.

- Allt som kunde gå fel gick också fel. Förr hade jag blivit skakad av en sån start, men inte i dag, sade han i segerintervjun.

Efter den inledande svackan släppte engelsmannen aldrig greppet. Det blev inga fler bogeys, men väl fem birdies och totalt 69 slag för dagen, tre under par. Totalt slutade Rose på 21 slag under par.

Det kunde inte Adam Scott hämta in, trots en 68-runda som avslutades med fyra raka birdies. Australiern hade bra chanser till ytterligare tre birdies på inrundan, men missade dem.

- Jag hade kunnat få det spännande till slutet, suckade Scott på prisceremonin.

Segern var världsettans tionde på PGA-touren. Sedan andra världskriget har bara en europé, Rory McIlroy, mäktat med fler segrar, 14 stycken.

- Tvåsiffrigt låter riktigt coolt. Det är aldrig lätt att vinna, säger Rose.

Jonas Blixt avslutade tävlingen på Torrey Pines med 69 slag och slutade delad 29:a, 13 slag efter Rose.