Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Justin Rose hälsar på publiken i San Diego.

Rose puttar mot PGA-seger

Världsettan Justin Rose ligger bra till för att ta årets första seger PGA-touren. Inför avslutningsrundan leder 38-åringen tävlingen i San Diego med tre slag före Adam Scott.

Det kunde ha varit en ännu större ledning, lördagens sista fem hål bjöd på en bogey och en dubbelbogey och sammanlagt tre slag under par. Ett starkt puttande ligger bakom ledningen.

- Det var en bra runda och jag har lagt mig i ett bra läge inför morgondagen. Men jag önskar så klart att jag kunde gå tillbaka och slå om några av slagen, säger Rose till PGA-tourens hemsida.

I ledarbollen får Rose sällskap av Jon Rahm och australiern Adam Scott, som stod för dagens slag på Torrey Pines när han sänkte inspelet på det 14:e hålet, en skön eagle från dryga 90 meter. Scott var bäst av alla ute på banan med sina 65 slag, sju under par.

Jonas Blixt är ende kvarvarande svensk i tävlingen. Han var på väg mot en stabil runda på par och fortsatt häng på ett topp tio-resultat. Men efter att ha hamnat i vattnet på det 18:e hålet blev det en dubbelbogey, 74 slag för dagen och 48:e plats.