Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Simon Yates hade all anledning att fira efter etapp nio av Giro d'Italia. Arkivbild.

Rosatröjad Yates befäste ledningen

Simon Yates hade redan på sig sin "Maglia Rosa". Efter Giro d'Italias nionde etapp har den rosa ledartröjan fått en tajtare passform runt britten.

Yates var snabbast på den 225 kilometer långa sträckan mellan Pesco Sannita och Gran Sasso d'Italia, där han besegrade franske Thibaut Pinot (tvåa) och colombianen Esteban Chaves (tre) för att ta segern. Detta efter en bergsspurt med målgång benägen 2 135 meter över havet.

"Jag inser hur stort det är att vinna min första etapp med den rosa ledartröjan. Det är riktigt fint. Sedan starten på dagen trodde vi på möjligheten att vinna etappen och dessutom försvara den rosa ledartröjan" säger Yates i ett pressmeddelande från arrangörerna.

Yates, som i år gör sitt första Giro, utökar sin ledning i totalen, där han nu har 32 sekunder till godo på stallkamraten Chaves. Tom Dumoulin är trea, 38 sekunder efter.

Brittiske stjärnan Chris Froome har det dock fortsatt tungt. En krasch under lördagen följdes av en söndag där han inte kunde hänga med alls och tappade över en minut på täten under dagen.