Evertons Wayne Rooney (th) firar sitt 200:e mål i Premier League i matchen mot Manchester City.

Rooney målskytt igen mot City

Wayne Rooney spelar fortfarande roll i Manchester. Anfallaren gjorde mål igen när Everton kryssade borta mot Manchester City.

|

Wayne Rooney dömdes ut som slut i Manchester United och tappade sin landslagsplats. Men i återkomsten hos moderklubben Everton visar 31-åringen att målsinnet finns kvar.

Efter två matcher har anfallaren gjort två mål. Mot Manchester City betydde fullträffen också något av en milstolpe. Mål nummer 200 i Premier League.

Citys Leroy Sané gav bort bollen på mittplan. Everton ställde om och bollen hamnade hos Rooney som med ett direktskott mellan benen på målvakten Ederson Moraes och via stolpen gjorde 1–0.

Sämre gick det för det Citys desto mer haussade nyförvärv Kyle Walker, som köptes från Tottenham för drygt en halv miljard kronor.

Efter två gula kort på kort tid blev Walker utvisad minuten före pausvilan. Protesterna från Cityspelarna och tränaren Pep Guardiola hjälpte föga för att övertala domaren.

Minuten före Rooneys mål var Citys ytterst nära att bryta dödläget men David Silvas skott tog klockrent i stolpen.

Trots Walkers utvisning bestod matchbilden. City fortsatte att ha mycket boll och flest chanser medan Everton gladeligen stretade emot defensivt.

Men i den 83:e minuten utjämnade hemmalaget. En Everton-rensning blev till ett perfekt volleyläge för Raheem Sterling och Cityspelaren dundrade in 1–1.

Fakta: Alla tiders PL-målskyttar

1) Alan Shearer 260 mål (Blackburn, Newcastle)

2) Wayne Rooney 200 mål (Everton, Manchester United)

3) Andrew Cole 187 mål (Newcastle, Man United, Blackburn, Fulham, Man City, Portsmouth, Sunderland)

4) Frank Lampard 177 mål (West Ham, Chelsea, Man City)