Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rookien Åberg sänkte Anaheim

Pontus Åberg gjorde sitt första slutspelsmål i matchen mot Anaheim, och hjälpte sitt Nashville till en 3–1-seger. Därmed är Nashville bara en vinst från sin första Stanley Cup-final.

Nashville leder nu med 3–2 i matcher i serien som avgörs i bäst av sju. Med vinst i nästa match, som spelas i Nashville natten till tisdag, kan laget gå vidare till final.

- Vi har en möjlighet att avgöra, och vi kommer att göra vårt bästa, säger försvararen Mattias Ekholm till lokaltidningen The Tennessean efter matchen.

Ekholm och Filip Forsberg noterades för assist till rookien Åbergs 2–1-mål, som tog laget till ledning halvvägs in i tredje perioden.

Slutresultatet fastställdes sedan av Austin Watson i matchens sista minut.

Skadade spelare

Åberg utsågs till en av matchens bästa spelare. Han kom med i förstakedjan med Filip Forsberg och Colton Sissons på grund av att Ryan Johansen och Mike Fisher båda ådrog sig skador i match fyra. Johansen kommer att missa resten av slutspelet på grund av en akut operation efter en lårskada.

- Kanske vi saknade två killar, men vi kände oss bekväma. Kände oss säkra på grabbarna som ersatte, säger Ekholm till The Tennessean.

Silfverberg assisterade

Anaheims enda mål kom i mitten av andra perioden, då Chris Wagner gjorde 1–0 efter assist från Jakob Silfverberg.

Lagkaptenen Ryan Getzlaf tyckte inte att nivån på spelet var så hög som den borde ha varit.

- De kom ut och jobbade hårdare än oss i andra och tredje perioderna, det var skillnaden i matchen, säger han till nhl.com.

Inte heller tränaren Randy Carlyle var nöjd med insatsen. Han anser att hemmalaget gjorde det för lätt för motståndarna.

- Jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss under matchens första halva, men vi verkade få slut på energi, säger han.

Anaheim spelade utan Rikard Rakell, som har en skada på underkroppen. John Gibson fick lämna Anaheims mål efter att ha skadat sig i första perioden. Han ersattes av Jonathan Bernier som gjorde 16 räddningar.