Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ronnie Sundin tremålsskytt

Ronnie Sundin har inte gjort mer än ett mål i samma match sedan... ja, sedan när? - Jag har ingen aning. Men det måste ha varit jäkligt längesen, säger han efter 6-3 mot Djurgården.
Ronnie Sundin klappade in två rejäla slagskott. Ett som betydde 2-1 i powerplay (38,04) och ett som gav 5-1 (49,09) och som var direkt matchavgörande.
Dessutom var Ronnie Sundin väldigt nära pucken vid matchens första mål.
Riku Hahl skickade in en puck från sarghörnet (24,43). Framför Djurgårdens mål stod en hemmaspelare och Ronnie Sundin. Pucken tog på djurgårdaren och gick in. Eller?
- Jag vet faktiskt inte riktigt, säger Ronnie och ler.
* Aha, du vill ha det målet också?
- Haha, nej, så menar jag inte. Det är inte säkert att den tog på mig. Jag nöjer mig med två mål det är bra nog, svarar han.
I efterhand ändrade hockeyförbundet målskytt, vilket betyder att han var tremålsskytt.
Men för backbjässen är inte detta viktigt.
- På rätt sida strecket, på slutspelsplats. Det känns skönt. Det är där vi ska vara. Nu ska vi ta Skellefteå på måndag också. Det är viktigt för oss att få vinna några matcher i rad, säger Sundin.
Första perioden i Hovet i går var skuggboxning, inbollning utan hårda slag, uppvärmning utan kroppskontakt. Tycker alla utom Ulf Dahlén.
- Jag håller verkligen inte med. Vi vann skotten med 10-4. 10-4! På bortaplan , och i en riktig ödesmatch . . .
* Såg du det som en riktig ödesmatch?
- Alla matcher är väldigt viktiga för oss. Så, på ett sätt var det väl en ödesmatch, svarar Dahlén som inte vanligtvis pratar i rubriker på det viset.
Djurgårdens tränare Tomas Montén:
- Vi var inte alls med första 20. Om Frölunda bara hade tryckt på lite skulle det ha kunnat gå riktigt illa för oss där.
Sanningen är att detta inte var någon vacker seger. Det var hårt slit, lite flyt (sådant som Frölunda inte haft så ofta den här säsongen), lite snedstudsar som gick hem, ett par tveksamma utvisningar för hemmalaget och vips var det 51.
Det var precis som om Frölunda var ett topplag. Ett topplag vinner ofta sådana här matcher på det här sättet utan att imponera, men också utan att det är fara på taket.
- Det var lite tveksamt i början, men vi fick med oss mycket i dag. Vi har inte fått det tidigare i höst, men det var väl vår tur nu, säger Ronnie Sundin.
Ulf Dahlén:
- Nu har vi 60 minuter kvar innan uppehållet. Det gäller att ladda om batterierna och pressa ut det sista på måndag.
* Och för första gången den här säsongen på slutspelsplats. Känns det skönt, eller?
- Om det gör! Ja, verkligen Det känns hur bra som helst, svarar Frölundatränaren och spricker upp i ett äkta Zlatan-leende.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.