Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldos Portugal tappade gruppsegern.

Ronaldos Portugal tappade gruppsegern

Spanien och Portugal är vidare till åttondelsfinal i VM. Men Spanien snuvade Portugal på gruppsegern och möter nu värdlandet Ryssland. Portugal får möta Uruguay.

Det fanns viss nerv kvar i grupp B till de sista gruppspelsmatcherna: Portugal, Spanien och Iran aspirerade alla på åttondelsbiljetterna, men Marocko var redan avhängda och ute ur VM.

Till slut stod de båda favoriterna, Spanien och Portugal, som etta respektive tvåa i tabellen efter dramatiskt slut på båda deras avslutande gruppspelsmatcher. Spanien tog förstaplatsen tack vare fler gjorda mål.

- Vi är glada över att ha vunnit gruppen, det var det vi siktade på. Vi ville kanske ha en annan känsla efter matchen, men vi är nöjda över att ha gått vidare, säger Spaniens Isco.

Spanien tog sig dit genom att hämta igen underläge två gånger om.

Marockos Khalid Boutaïb var oklanderligt kylig genom att skicka in den mellan benen på David De Gea till 1–0.

Aspas mål godkändes

Spanien kvitterade efter en fin aktion av Andrés Iniesta. Han gled fram genom det marockanska straffområdet innan han spelade bollen snett-inåt-bakåt till Isco som distinkt smackade upp den i nättaket.

Youssef En Nesyri knoppade i slutet in ledningen till Marocko, men Spanien hämtade i kapp – igen. Iago Aspas mål på tilläggstid godkändes efter videogranskning.

Portugal tappade förstaplatsen efter en sen kvittering från Iran vilket gjorde att Spanien nöp gruppsegern framför näsan på deras iberiska rival.

- Jag tycker att vi gjorde väldigt bra ifrån oss, vi har nått vårt mål och nu behöver vi bara återhämta oss och fokusera på nästa match, säger Ricardo Quaresma efter matchen mot Iran.

Portugal såg länge ut att gå mot segern, trots att Cristiano Ronaldo missat en straff.

Sen kvittering av Iran

Portugals enda mål skulle veteranen Ricardo Quaresma stå för. Det var ett vackert sådant. Quaresma tassade fram och strax före straffområdet sköt han, med höger yttersida, och bollen letade sig upp i det vänstra krysset.

Ronaldo var sedan ytterst nära ett rött kort. Domaren Ravsjan Irmatov videogranskade en situation där den 32-åringen delat ut en ful armbåge, men han kom undan med ett gult kort.

I slutskedet kom Irans kvittering via straff. Det skulle ändå vara betydelselöst för dem och Irans VM är över.

Det här betyder att Spanien kommer att möta tvåan från grupp A, värdnationen Ryssland, i åttondelsfinalen.

Portugal kommer att få stångas mot Luis Suárez, Edinson Cavani och Diego Godins Uruguay.

- Vi är medvetna om de svårigheter som väntar oss, det är ett brett lag med många bra spelare, säger Quaresma om motståndet som väntar.