Ronaldos galna lön – dollarmiljardär innan året är slut

Cristiano Ronaldo är en av många idrottsstjärnor som nu gått ner i lön under coronakrisen. Trots det verkar den portugisiske stjärnan fortsätta att håva in pengar – enligt Forbes är han nu den förste fotbollsspelaren att ha tjänat över en miljard dollar.

ANNONS

Den ansedda ekonomitidningen, Forbes, har räknat på hur mycket pengar som de största stjärnorna inom idrotten har tjänat. Sedan tidigare har Tiger Woods, Floyd Mayweather och Michael Jordan tjänat över en miljard dollar och nått den historiska gränsen.

Nu har den trion blivit en kvartett.

För ny i den skaran är Cristiano Ronaldo.

För trots att han gått ned i lön under coronakrisen har han fortsatt att tjäna stora pengar. Detta genom sponsoravtal med Nike, sitt eget klädmärke och en egen parfym.

LÄS MER: Zlatan ratar Messi och Ronaldo

Enligt Forbes ska Cristiano Ronaldos intäkter det här året landa på runt 90 miljoner dollar. Den lilla årsinkomsten gör att han kommer att ha passerat en miljard dollar innan året är över.

ANNONS

LÄS MER: Anton Turkalj är göteborgaren som ska erövra världen

Efter att Ronaldo och hans lagkamrater i Juventus gått ner i lön under coronakrisen har uppgifter kommit om att 35-åringen har en årslön från Juventus på smått otroliga 300 miljoner kronor. Enligt Forbes är dock hans inkomst rejält mycket större.

Istället ska slutsumman landa på i princip det dubbla efter att bonusar och annat tickat in för Ronaldo.

LÄS MER: Ronaldos fina gest efter U-landslagets succé

Juventus går dock inte lottlösa heller.

För den italienska storklubben ska ha ökat sina följare i sociala medier med två miljoner sedan Cristiano Ronaldo kom till klubben från Real Madrid. Klubben ska även ha sålt över en miljon tröjor under portugisens första säsong i klubben.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS