Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zinedine Zidane. Arkivbild.

Ronaldos avstängning irriterar Zidane

Fem matchers avstängning för en lätt knuff på domaren. Cristiano Ronaldos avstängning är överdriven tycker Real Madrids tränare Zinedine Zidane.

- Vi är irriterade. Väldigt irriterade. Jag kommer inte att ge mig på domaren, men när man tittar på allt som hände och att Cristiano inte ska spela för oss på fem matcher... det är oerhört upprörande, säger fransmannen på en presskonferens.

Ronaldo fick två gula kort på två minuter i spanska supercupen mot Barcelona. Den första varningen fick han efter att ha firat sitt 2–1-mål utan tröja. Den andra varningen kom efter en närkamp med Barcelonas försvarare Samuel Umtiti i motståndarnas straffområde. Ronaldo vände sig vädjande mot domaren för en straff men fick i stället sin andra varning i matchen. Anfallaren reagerade med ilska och puttade domaren i ryggen.

Resultatet: en matchs avstängning för utvisningen och fyra matcher för knuffen. Real Madrid har överklagat det röda kortet och besked väntas på onsdag morgon.

Högerbacken Dani Carvajal stöttar sin lagkamrat.

- En överdriven avstängning och en frustrerande situation. Jag befann mig inte i domarens situation men utvisningen var onödig, säger spanjoren.

Returen mot Barcelona spelas på onsdag på Santiago Bernabéu. Real Madrid har 3–1 att gå på.