Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT/Bildbyrån
Bild: TT/Bildbyrån

Ronaldo suddas bort från Fifa-omslaget

EA Sports har tagit bort Cristiano Ronaldo från omslaget på Fifa 19, samt i menyerna inuti spelet, rapporterar Eurogamer.
Detta efter en turbulent tid med våldtäktsanklagelser och skattefuskdom.

I oktober 2018 kunde tyska Der Spiegel publicera dokument som enligt dem bevisade att superstjärnan Cristiano Ronaldo betalat en kvinna 2,67 miljoner kronor – detta för att hålla tyst om en misstänkt våldtäkt mot kvinnan i Las Vegas 2009.

Superstjärnan har hela tiden hävdat sin oskuld, dock har han erkänt att en utbetalning gjorts till kvinnan.

LÄS MER: Ronaldo förnekar inte avtal med kvinnan

Sedan dess har Ronaldo utretts av amerikansk polis – och dessutom fällts i ett helt annat ärende, då han erkänt skattefusk i en spansk domstol.

LÄS MER: Ronaldo erkände skattefusk – fick dryga böter

– Mina advokater är självsäkra, och jag är det också. Jag fokuserar på det sportsliga och resten tar andra människor hand om. Sanningen är det viktigaste, sade Ronaldo om våldtäktsanklagelserna i oktober.

LÄS MER: Svårt att jubla när män slipper undan rättvisan

Tas bort från omslaget

Men EA tar det säkra före det osäkra, och den portugisiske stjärnan – som ensam prydde omslaget till Fifa 19 när det lanserades i höstas – är nu inte med alls, rapporterar Eurogamer.

I stället är det trion Paulo Dybala, Neymar och Kevin de Bruyne som syns, och detsamma gäller menyerna inne i spelet.

Även om företaget medgett att de följt processerna mot Ronaldo noggrant under hösten, vill de inte säga att det är den primära orsaken till bytet.

"Vi lyfter ofta olika talanger runt våra sportspel, och med Champions League-slutspelet i antågande vill vi lyfta några andra av sportens största stjärnor för att ge nya spelare mer innehåll att exalteras över ", skriver EA enligt Eurogamer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.