Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Cristiano Ronaldo sköt en efterlängtad ligatitel till Real Madrid efter fem års torka i Primiera Division.

Ronaldo sköt ligatiteln till Real Madrid

Real Madrid är ligamästare i Spanien för första gången på fem år. Malaga städades av med 2–0 i sista omgången.

Real Madrid hade allt i egna händer – en poäng räckte för att vinna klubbens 33:e ligatitel. Och någon guldfrossa var det knappast tal om.

Redan efter en och en halv minut sprang Cristiano Ronaldo sig fri på Iscos passning, rundade målvakten och satte 1–0. Karim Benzema dubblade Real Madrids ledning i misstänkt offsideposition och fastställde slutresultatet till 2–0.

Real Madrids förmåga att alltid göra mål har präglat säsongen. 64 matcher i rad, alla turneringar inräknat, var redan rekord och mål i samtliga 38 ligaomgångar är nytt klubbrekord, enligt Opta.

Barcelona vände 0–2-underläge till seger med 4–2 mot Eibar. Lionel Messi gjorde två mål och slutade på 37 totalt i ligan. Det räckte till skytteligaseger.

För Real Madrid återstår en historisk chans att försvara Champions League-titeln – en bedrift inget lag har lyckats med i CL. Milan försvarade titeln i CL-föregångaren Europacupen 1990.

För Barcelona och tränaren Luis Enrique, som lämnar efter säsongen, återstår en sista chans på en titel i cupfinalen mot Alavés.

Atlético Madrid sade adjö till Vicente Calderon – klubbens hemmaplan i 51 år – med att besegra Athletic Bilbao med 2–0. Klubbikonen Fernando Torres gjorde båda målen.