Ronaldo om Kulusevski: "Stor potential"

Cristiano Ronaldo visade sin storhet på fotbollsplanen. Sedan hyllade han sin nya lagkamrat, Dejan Kulusevski.
– Jag hoppas få spela mycket med honom och att vi kan göra många mål tillsammans, säger portugisen till TV4.

ANNONS
|

Ett rött kort på Gustav Svensson och två klassmål från Cristiano Ronaldo var skillnaden när Portugal bekvämt vann med 2–0 mot Sverige på Friends arena.

Den första fullträffen kom på frispark, men den andra var strået vassare. Det anser i alla fall hans nyblivne lagkamrat Dejan Kulusevski, som gjorde sin första start i det blågula matchstället.

– Det andra målet är snyggare än det första. Han gör skillnaden, säger 20-åringen till TV4.

Ronaldo avgjorde matchen mot Sverige med sina två mål.
Ronaldo avgjorde matchen mot Sverige med sina två mål. Bild: JOHANNA LUNDBERG

"Verkligen otroligt"

Kulusevski fortsätter:

– Man blir imponerad. Hur han spelar, och det andra målet... jag stod precis bakom honom och det var verkligen otroligt. Från stillastående och med det avslutet, han visar hur bra han är varje match. Han är ett exempel som man vill följa och jag har tur att jag kommer få lära av honom på träningarna varje dag. Han är otroligt mentalt stark.

ANNONS

LÄS MER:Ronaldo sänkte Sverige med dubbla drömmål

Kulusevski må fortfarande ha en bit kvar till Ronaldos nivå, men även den 35-årige superstjärnan gillade det han såg av spelaren som gjorde succé i Parma förra säsongen och utsågs till Serie A:s bästa unga spelare.

– Han har en jättestor potential och är en stor talang. Han kommer göra sitt bästa för Juventus och hjälpa oss uppnå stora saker. Det var kul att se honom spela, jag har inte sett honom så mycket men jag såg honom i dag. Han är en väldigt bra spelare, säger Ronaldo till TV4.

"Två fantastiska mål"

Nations League-premiären mot Kroatien (4–1) tvingades han stå över – men mot Sverige visade han att skadan inte var något att oroa sig över.

– Jag gjorde två fantastiska mål, tycker jag. Jag är verkligen glad efter det jag har varit med om med en infektion i min tå. Men jag mår bra nu och är redo för en ny säsong, säger Ronaldo.

På presskonferensen fortsatte Dejan Kulusevski att visa sin uppskattning för Ronaldo.

– Jag blir stolt och glad när jag hör vad han säger. Det ger bensin. Jag är 20 år, jag är på rätt väg, men jag måste bli bättre på allt. Jag vill bli bäst och ska göra allt jag kan för att nå den potential som jag har.

ANNONS

Kulusevski tror att Ronaldo ger honom draghjälp.

– Det är en dröm att spela med honom och det gör mig tacksam. Alla vill spela med världstjärnor. Jag kommer att lära mig av honom varje dag,

LÄS MER:Ge Zlatan jobbet som förbundskapten

"Lärde mig något nytt"

Han kände sig stolt och glad över att få spela sin första landskamp från start och passade också på att säga att han tyckte att hans uttalanden efter Frankrikematchen blev uppförstorade.

– Alla som känner mig vet att jag inte menade något. Synd att det blir en så stor grej. Det är normalt att spelare säger att han vill spela. Det skulle vara fel om jag inte vill spela. Jag lärde mig något nytt av det, säger han.

På frågan om han kommer att tänka på vad han säger vid nästa samling om han inte får spela, svarar Kulusevski:

– Jag kommer inte säga chockad...

Serie A-säsongen börjar den 19 september. Dagen efter kliver Juventus in i ligaspelet med match hemma mot Albin Ekdals Sampdoria.

ANNONS