Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo vann priset förra året. Nu har han chansen att ta sin tredje raka. Arkivbild.

Ronaldo, Modric och Salah slåss om Fifa-pris

Juventus rekordförvärv Cristiano Ronaldo, Kroatiens VM-silvermedaljör Luka Modric och Liverpools målspruta Mohamed Salah. Trion är alla nominerade till Internationella fotbollsförbundets, Fifas, pris till årets bästa fotbollsspelare på herrsidan.

Det är samma trio som var nominerade till Uefas pris till bästa spelare i Champions League, där Luka Modric vann. Cristiano Ronaldo har vunnit Fifas pris två år i rad.

Värt att notera är att Barcelonastjärnan Lionel Messi saknas i trion. Messi har varit bland de tre finalisterna elva år i rad (inräknat perioden då Fifas pris och Guldbollen var samma pris) men missar alltså podiet i år.

Någon som också blir utan pris är danskan Pernille Harder. På damsidan är norska Ada Hegerberg, tyska Dzsenifer Marozsan samt brasilianskan Marta nominerade till att bli årets spelare.

På herrtränarsidan har Zlatko Dalic, Kroatien, Didier Deschamps, Frankrike och Real Madrids före detta tränare Zinedine Zidane nominerats, och på damsidan är det Reynald Pedros, Lyon, Asako Takakura, Japan, och Sarina Wiegman, Nederländerna, nått topp tre.

Vem som vinner i respektive kategori annonseras på en Fifa-gala i London 24 september.