Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo är redo för Champions League.

Ronaldo: "Jag har varit pressad"

Med de första ligamålen släppte de värsta nervknutarna. En lättad Cristiano Ronaldo är redo att ta sig an Champions League med sitt Juventus.

Cristiano Ronaldos start i Juventus har inte varit så där flygande som många på förhand trodde. Visst, laget har vunnit samtliga matcher i upptakten av Serie A-säsongen, men den portugisiska megastjärnan har inte lyckats spräcka målnollan. Fram till i söndags.

Förlösande mål

Då gjorde han båda målen i 2–1-segern mot Sassuolo. Fullträffarna innebar inte bara tre nya poäng in på lagets konto, på ett personligt plan betydde de väldigt mycket för Ronaldo.

- Det viktigaste är att laget vinner. Jag har varit lite pressad efter allt snack om min flytt från Real Madrid och att jag inte har gjort mål. Det har varit stora förväntningar på mig, säger han.

- Jag är glad. Jag har jobbat hårt och jag visste att målen till slut skulle komma. Jag vill tacka lagkamraterna för de har verkligen hjälpt mig och tillåtit mig att anpassa mig till italiensk fotboll.

"Väldigt svår grupp"

Med de förlösande målen i bagaget kliver Ronaldo och hans Juventus in i Champions League-säsongen som en av de stora förhandsfavoriterna. Senaste gången den italienska storklubben vann mästarturneringen var 1996, men med 33-åringen som tungan på vågen hoppas "Den gamla damen" kunna gå hela vägen.

- Champions League är min favoritturnering, säger Ronaldo, som fått lyfta bucklan inte mindre än fem gånger under karriären – fyra gånger med Real Madrid och ytterligare en gång under sin tid i Manchester United.

Juventus inleder gruppspelet mot Valencia, därefter väntar Manchester United och schweiziska Young Boys.

- Det är en väldigt svår grupp, men vi vet att vi kan göra det bra. Juventus måste alltid fokusera på att bara bäst, säger Ronaldo.