Cristiano Ronaldo blev stor hjälte för Juventus i returen mot Atlético Madrid i Champions League.

Ronaldo hattrickhjälte när Juventus vände

Cristiano Ronaldo har vunnit Champions League fem gånger. I returen mot Atlético Madrid visade han varför. Portugisen gjorde samtliga tre mål när Juventus vände underläget och vann med 3–0.

Italienarna hade kniven mot strupen inför returen mot Atlético Madrid i Champions Leagues åttondelsfinal. Juventus förlorade första mötet i Spanien med 0–2 och hade i stort sett bara ett alternativ hemma på Allianz Stadium på tisdagen: Gasen i botten.

Och Ronaldo hittade den.

Med råge.

Avgjorde på straff

Superstjärnan, som lämnade Real Madrid i somras efter fyra CL-titlar och två ligatitlar med klubben, stal än en gång rubrikerna när han såg till att vända gigantmötet på egen hand. Han nickade in 1–0 i den 27:e minuten, och utökade sedan till 2–0 i 48:e, också det på nick efter att målet videogranskats.

Där och då stod det 2–2 totalt i dubbelmötet och matchen tickade mot förlängning. Då, med fem minuter kvar, satte Federico Bernardeschi fart med bollen i straffområdet och fick en hand i ryggen av Angel Correa. Domaren pekade på straffpunkten.

Vem som klev fram?

Cristiano Ronaldo.

Citys kross

34-åringen var stensäker från straffpunkten och fullbordade sitt hattrick, sitt åttonde i Champions League, lika många som Lionel Messi. Därmed är Juventus vidare till kvartsfinal med 3–2.

- Det är det här psyket man behöver i Champions League, säger Ronaldo enligt Football Italia.

Han fortsätter:

- Det här är anledningen till att "Juve" köpte mig, för att hjälpa till under magiska kvällar som den här. "Atleti" är ett riktigt tufft lag att möta, men vi är också starka och bevisade att vi förtjänade att gå vidare.

Lagkamraten Emre Can hade svårt att hitta ord för sin kollega.

- Han är otrolig. Jag vet inte hur han tänker. Vi är bara glada som har honom. Han gjorde tre mål, men jag måste ge eloge till hela laget, sade Can i Viasats sändning.

I kvällens andra match gick Manchester City på knock hemma mot Schalke. Premier League-ledaren, som vann första mötet med 3–2, skickade hem gästerna med 7–0 och är klar för kvartsfinal.

Kvartsfinalerna lottas på fredag.