Ronaldinho om tiden i fängelset: "Ett tufft slag"

Ronaldinho, 40, åkte i fängelse i Paraguay efter att ha tagit sig in i landet med ett falskt pass. Efter 32 dagar byttes fängelset mot husarrest och nu bryter han tystnaden i en intervju med ABC.
– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle tvingas genomleva en sådan situation, säger han.

ANNONS
|

Den brasilianska fotbollslegendaren, Ronaldinho, åkte till Paraguay för att göra reklam för sin självbiografi och även spela lite uppvisningsfotboll. Han skulle få spela fotboll i Paraguay – dock i fängelset istället.

För 40-åringen greps av polis efter att han och hans bror tagit sig in i landet med falska pass. Därefter var det fängelset som väntade för Ronaldinho. Väl där fick han visa upp sina fotbollstalanger och såg till att hans lag vann den interna turneringen.

Förstapriset i tävlingen? Jo, 16 kilo griskött.

LÄS ÄVEN: Göteborgaren blev Sveriges snabbaste man – försvann till Kina

Men 32 dagar bakom lås och bom fick räcka.

ANNONS

För därefter släpptes Ronaldinho ur fängelset och sattes istället i husarrest i ett hotell i staden Asuncion.

– Vi blev chockade över att dokumenten var falska. Sedan det blev känt för oss har vi gjort allt vi kunnat för att samarbeta med myndigheterna och reda ut vad som egentligen har hänt, säger Ronaldinho till ABC i den första intervjun han gjort sedan gripandet.

LÄS ÄVEN: Landslaget och fångtransporten: "Söderberg hade tårar i ögonen"

I intervjun framgår även att han hade planerat att flyga tillbaka till Brasilien dagen efter att han greps av polis.

– Det var ett tufft slag. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle tvingas genomleva en sådan situation. I hela mitt liv har jag bara försökt vara så professionell som möjligt och ge glädje till folket genom fotbollen.

Det stannade alltså på 32 dagar i fängelse efter att han betalat borgensumman på 16 miljoner kronor.

– Det är av högsta betydelse att de inte lämnar landet, sa domaren Gustavo Amarilla enligt ABC Cardinal efter att Ronaldinho fått lämna fängelset.

LÄS ÄVEN: VM-medaljörerna avslöjar – bästa skogspromenaderna

I väntan på dom fortsätter han sin husarrest. Om han skulle fällas riskerar han att dömas till fängelse i upp till sex månader.

ANNONS

– Alla jag fick tillfälle att träffa på anstalten mötte mig med stor vänlighet. Att spela fotboll, skriva autografer och ta idolbilder är en del av mitt liv och jag såg inget skäl till att sluta med det där, säger han och fortsätter:

– Det första jag kommer göra är att ge min mamma en stor puss. Hon har tvingats leva med det här isolerad i sitt hem på grund av covid-19. Sedan ska jag försöka smälta det här och gå vidare med tro och styrka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS