Domaren Cüneyt Çakir ger Romas Alessandro Florenzi gult kort efter den fällning som orsakat den omdiskuterade straffen.
Domaren Cüneyt Çakir ger Romas Alessandro Florenzi gult kort efter den fällning som orsakat den omdiskuterade straffen.

Romabossen: "Jag är trött på den här skiten"

Domarna och VAR-tekniken hamnade i centrum efter onsdagens Champions League-matcher. I Paris dundrade Neymar över en straff som skickade ut PSG och i Portugal var Romabossen förgrymmad över ett tveksamt beslut som ändade det italienska lagets Europaäventyr.

ANNONS

Onsdagens båda åttondelsreturer i Champions League blev högdramatiska. Båda avgjordes en bit efter att matchuret passerat 90 minuter. Och båda avgjordes efter VAR-beslut.

I Paris låg hemmalaget PSG under med 1–2, och publiken var glad. Efter 2–0 borta mot Manchester United för tre veckor sedan skulle PSG gå vidare på målskillnad. Men på övertid blåste domaren Damir Skomina straff för en hands sedan PSG:s Presnel Kimpembe – med ryggen vänd mot skytten Diogo Dalot – träffats på armen.

Skominas beslut stod fast även efter en stunds studerade av reprisbilderna och väldiga protester från PSG-spelarna – på plan och på läktarna.

ANNONS

"Det här är en skandal! Och så sätter de fyra killar som inte förstår fotboll att titta på en slow motion-repris … Det är inte sant!", skriver PSG:s skadade stjärna Neymar från läktarplats på Instagram.

Tuchel: "Grymt"

Hans tränare Thomas Tuchel sade efter matchen att han förstod frustrationen hos sin stjärna, och att orden han valde var spontana.

- Ibland använder man ord som man tar tillbaka några timmar senare, sade Tuchel på presskonferensen efter matchen.

Tränaren själv var mer nyanserad i sina kommentarer, och konstaterade att laget hade många chanser att avgöra, fler än Manchester United.

- De gjorde tre mål utan att anfalla, utan att skapa en enda chans. Det är svårt, närmast omöjligt att göra rätt analys av den här matchen. Det är grymt att förlora på det här sättet, för vi förtjänade inte att åka ut efter de här 180 minuternas spel, sade han, och ville inte angripa den nya tekniken som fällde laget.

ANNONS

- Jag är en stor anhängare av VAR, och det kommer jag fortsätta att vara.

Förlängningsstraff

I Porto gick hemmalaget vidare med 3–1 och sammanlagt 4–3 mot Robin Olsens Roma. Efter ordinarie tid ledde Porto med 2–1, samma siffror som Roma vann med i första matchen, och det hela gick till förlängning. I 117:e minuten avgjorde Alex Telles på en straff – otagbar för Olsen – efter att domaren Cüneyt Çakir konsulterat VAR.

Romas ägare James Pallotta är framför allt arg eftersom han anser att domarna inte agerat konsekvent, och hänvisar till en tidigare händelse i matchen då domarna efter att ha kollat på videon inte dömt straff till Roma.

- Förra året begärde vi VAR i Champions League eftersom semifinalen förstördes, men i kväll, trots det, blev vi rånade. (Patrik) Schick fälldes i målområdet, VAR bevisar det och ingenting görs. Jag är trött på den här skiten. Jag finner inga ord, säger Pallotta till Corriere dello Sport.

ANNONS

Även spelarna var besvikna efter matchen.

- Det är ett hemskt sätt att lämna på, men det är som det är och vi måste acceptera det, säger Roma-kaptenen Daniele De Rossi enligt Reuters.

Får tränaren stanna?

De Rossi vill inte spekulera i om förlusten påverkar tränaren Eusebio Di Francescos framtid i laget. Missnöjet med Di Francesco fick nytt bränsle redan i lördags efter förlusten i derbyt mot Lazio och en säsong som inte levt upp till förväntningarna.

- Jag hoppas att han kommer att vara kvar, säger De Rossi.

TT

ANNONS